meteorologia

Matí menys fred i tarda tapada

Cel enteranyinat

per Redacció, 8 de novembre de 2018 a les 06:55 |
tindrem una tarda gris | Albert Segura
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous de matinada el cel estarà serè o poc ennuvolat per núvols alts i prims. Al llarg del matí augmentarà la nuvolositat d'oest a est, a la meitat oest quedarà entre mig i molt ennuvolat a partir de mig matí i a la resta del territori a partir de mitja tarda. La nuvolositat serà més abundat i compacta al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, on quedarà localment cobert.

Temperatura mínima lleugerament més alta, i màxima semblant, si bé a punts de l'extrem nord-est serà lleugerament més alta. La primera es mourà entre 0 i 5 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 4 i 9 ºC a la depressió Central i al prelitoral, i entre 8 i 13 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 10 i 15 ºC, entre 12 i 17 ºC al Prepirineu i l'altiplà Central, i entre 14 i 19 ºC a la resta.


A partir de migdia s'iniciarà la precipitació al terç oest i serà possible a altres punts del sector central del litoral i prelitoral. A partir del vespre s'estendrà arreu, sobretot al final del dia. Les més abundants i continuades es donaran al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental. Seran d'intensitat feble, localment moderada, i s'acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants. La cota de neu rondarà els 2000 metres.

 

Participació