municipals 2019

Els partits polítics locals reaccionen al retorn de Ballart a la política terrassenca

L'exalcalde socialista es presentarà a les eleccions municipals amb la candidatura independent "Ballart per Terrassa"

per Anna Mira, Terrassa, 7 de novembre de 2018 a les 14:20 |
Jordi Ballart, exalcalde de Terrassa | Adrià Costa
Jordi Ballart torna a la política. L'exalcalde socialista de Terrassa ho ha anunciat, aquest dimecres al matí a través de Twitter, en un vídeo on explica que concorrerà a les eleccions municipals del pròxim mes de maig amb la candidatura independent "Ballart per Terrassa". 

Davant d'aquest anunci, els partits polítics amb representació al ple municipal no han trigat en reaccionar. En declaracions a LaTorre les diferents forces han expressat el seu posicionament al retorn del qui va ser company polític fins fa poc més d'un any. 


Amadeu Aguado (PSC): "En democràcia és legítim que tothom es pugui presentar, així que li donem la benvinguda al debat sobre la ciutat. Una persona que deixa l’Ajuntament provocant la pitjor crisi política de la història de la democràcia a Terrassa, i en els moments que vivia el país, hauria d’explicar molt clarament els motius de la seva marxa. La noticia no ens ha sorprès". 

Xavier Matilla (TeC): La decisió de presentar-se és comprensible, tenint en compte com va marxar. No obstant això, ara com ara és un projecte que encara genera molts dubtes, i s'haurà de veure com es configura i si realment és un projecte de canvi.

Isaac Albert (ERC-MES): "De moment coneixem les seves intencions personals, però no el seu projecte de ciutat. Però benvingut i en el camí ens trobarem". 

Miquel Sàmper (PDECat): "No ha de sorprendre a ningú, fa mesos que ho diu i ara ho oficialitza. Em sembla una bona notícia que algú capaç de renunciar a l’alcaldia de Terrassa i a la militància d’un partit històric com el PSC, per la flagrant vulneració de drets fonamentals i democràtics de l’Estat amb el vistiplau del seu partit, hi torni. És bo que tinguem polítics que creuen en la real democràcia".


Javier González (Cs): "Terrassa és una ciutat plural i en aquest sentit benvingudes siguin totes les iniciatives que contribueixen a construir una ciutat millor. Sobre la candidatura de Ballart no puc dir res perquè encara no sabem res  més enllà del fet que s'ha vist empentat a fer aquest pas perquè la gent li ha demanat, són les seves paraules".

"Com qualsevol altra candidatura, quan arribi el moment valorarem projecte de ciutat i confrontarem el nostre. Recordar que Ciutadans va tenir el suport d’un terç de l’electorat a les passades eleccions i tenim un projecte alternatiu fet amb persones que formen part de l’entramat de la ciutat; ciutadans i ciutadanes que coneixen la realitat educativa, social i econòmica, i que saben el que significa aixecar la persiana del seu comerç cada dia, anar a treballar als polígons o trobar-se a la cua de l’atur". 

Marc Medina (CUP): "En primer lloc ens sorprèn que l’exalcalde Jordi Ballart es presenti com l’opció del «canvi i la transformació de la ciutat» tenint en compte que ha estat 12 anys dins el govern municipal i que va exercir com a alcalde durant 5 anys, en els quals, al nostre entendre, pocs "canvis i transformacions rellevants" es van produir a Terrassa".

"En segon lloc, com a CUP defugim dels projectes polítics personalistes. Nosaltres entenem que la política no ha de ser allò que facin determinades personalitats més o menys mediàtiques, sinó que els projectes han de ser col·lectius. Més enllà de les persones que es presentin a les eleccions, el que és important per nosaltres és l’organització col·lectiva que sigui la base del projecte polític i en prengui les decisions rellevants".

"En tercer i últim lloc, ens és difícil d’opinar d’un projecte polític del qual no coneixem les principals línies programàtiques. Per la CUP, l’important no són les persones sinó les polítiques. Per tant, restarem a l’expectativa de conèixer quines són les principals propostes que el nou projecte polític de Jordi Ballart vol portar a terme, més enllà de grans proclames com: ètica o valentia".

Àlex Rodríguez (PP): "Com a partit de centredreta i liberal estem a favor de la competència, però seria bo que el senyor Ballart es busqués una feina per tenir altres eines i conèixer el món real que està fora de la política. Ell sempre ha viscut de la política i, ja que es vol postular com a alcalde, estaria bé que d'aquí a les eleccions es busqués una feina. Quan tingui un programa electoral i sapiguem què vol per Terrassa, aleshores podrem opinar. Però estar clar que vol tornar a tenir el seu públic". 

Ballart torna a la política després del 155

Des que va marxar Ballart no ha deixat de fer-se veure en diferents actes de la ciutat, com es pot comprovar en el seu perfil de Twitter ho indica ben clar: "Segueixo compromès al 100% amb la meva ciutat i la seva gent". 
 

Aquesta és la meva resposta a totes aquelles persones que en els darrers mesos m'heu preguntat en persona, per WhatsApp i per xarxes. Sempre #Terrassa 💪https://t.co/jehB9xvu9y

— Jordi Ballart Pastor (@jordi_ballart) 7 de novembre de 2018

L'aplicació de l'article 155 el passat mes de novembre va precipitar la situació al govern local quan Ballart va estripar el carnet del PSC i va deixar l'alcaldia. Amb ell van plegar cinc dels nou regidors a l'Ajuntament. L'exalcalde va justificar la seva decisió amb el gir a la dreta de la seva formació. "En els últims temps el PSC ha anat perdent la S de Socialistes i la C de Catalunya".

En una entrevista a NacióDigital després de la seva dimissió com alcalde, Ballart va manifestar que deixar el partit "va ser una decisió difícil i dolorosa" perquè el PSC era el seu partit des de que va néixer. "Formo part d'una família amb tradició socialista i, per tant, no era només el trencament amb un partit i un projecte polític, sinó un trencament emocional amb moltes persones que conec des de sempre. També, però, estic molt serè i convençut del que vaig fer". 

 

Participació