Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jordi Ballart (Terrassa, 1980) torna a la política. L'exalcalde socialista de Terrassa ha anunciat, aquest dimecres al matí a través de Twitter, que concorrerà a les eleccions municipals del pròxim mes de maig amb la candidatura "Ballart per Terrassa". Ho ha fet en un vídeo on explica que es tracta d'una candidatura "de transformació, exclusivament terrassenca i desvinculada dels partits polítitcs".
En el vídeo amb Terrassa al fons Ballart assegura que l'objectiu és "la millora i el progrés de la ciutat". Segons l'exalcalde l'equip estarà fet de persones diferents i combinarà persones amb experiència i d'altres que "mai s'han implicat en política". Ballart assegura que el partit es basarà amb "l'ètica, la transparència, l'honestedat, el radicalisme democràtic i la valentia".
Ballart ja va anunciar el seu retorn a la política local a principis de juny. Aleshores ho va fer amb l'anunci del nom "Tot per Terrassa", que assegura que es manté. No obstant això, fins avui no s'ha fet oficial. Emplaça els ciutadans de Terrassa en un acte el pròxim dimarts 11 de desembre a les 19.30 h al Centre Cultural de Terrassa.
Des que va marxar Ballart no ha deixat de fer-se veure en diferents actes de la ciutat, com es pot comporovar en el seu perfil de Twitter ho indica ben clar: "Segueixo compromès al 100% amb la meva ciutat i la seva gent".
Ballart torna a la política després del 155
L'aplicació de l'article 155 el passat mes de novembre va precipitar la situació al govern local quan
Ballart va estripar el carnet del PSC i va deixar l'alcaldia. Amb ell van plegar cinc dels nou regidors a l'Ajuntament. L'exalcalde va justificar la seva decisió amb el
gir a la dreta de la seva formació. "En els últims temps el PSC ha anat perdent la S de Socialistes i la C de Catalunya".
En una
entrevista a
NacióDigital després de la seva dimissió com alcalde, Ballart va manifestar que deixar el partit "va ser una decisió difícil i dolorosa" perquè el PSC era el seu partit des de que va néixer. "Formo part d'una família amb tradició socialista i, per tant, no era només el trencament amb un partit i un projecte polític, sinó un trencament emocional amb moltes persones que conec des de sempre. També, però, estic molt serè i convençut del que vaig fer".