«#UABrefugi: l'Autònoma acull», el lema de la Festa Major d'enguany

Se celebra aquest dijous amb el pregó de dos estudiants refugiats

Redacció
06 de novembre del 2018
Aquest dijous se celebra la Festa Major de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). una tradició al campus que fa més de 30 anys que s'organitza. Enguany, està dedicada al voltant del lema #UABrefugi: l’Autònoma acull.

En el programa hi ha programades actuacions musicals, diada castellera, batalla de Galls i Gallines, karaoke, swing, zumba, paradetes i activitats culturals, solidàries i esportives. En total, hi haurà 55 paradetes d'estudiants i col·lectius d'estudiants.

Una de les novetats inclosa a l'agenda és el Refugee Escape Room, una activitat que pretén posar-se ne la pell d'algunes de les realitats que viuen les persones immigrants, sol·licitants d'asil o refugiats durant el seu procés migratori.

El pregó anirà a càrrec de dos estudiants que la UAB acull a la Vila Universitària. Serà, a partir de les 13 hores, a la plaça Cívica.  

Primera universitata amb segell 

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha premiat la UAB amb el segell Q de Festa! per la seva Festa Major, i ha reconegut que són jornades que compleixen uns criteris de salut, benestar i qualitat, i que és la primera universitat catalana que el rep.

Aquest reconeixement s'havia atorgat fins al moment a locals, festes majors i festivals de música com el Primavera Sound, el Sónar i la Festa Major de Tarragona, entre d'altres.

Q de Festa! és una iniciativa de la Sotsdirecció General de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública, que reconeix els espais d'oci que compten amb una sèrie de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per disminuir els riscos associats al consum de substàncies.