Arriba un nou canvi de temps aquest dilluns

S'esperen pluges abundants al Pirineu i Prepirineu i a la Serralada Transversal

Albada aquest diumenge a Tavertet
Albada aquest diumenge a Tavertet | Carme Molist
Redacció
04 de novembre del 2018
Després d'un pont de Tots Sants amb calma meteorològica, la setmana començarà amb pluges generalitzades arreu de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir del migdias'iniciaran precipitacions per la meitat sud del litoral i prelitoral, així com pel terç oest. Al llarg de la tarda s'intensificaran i s'estendran fins a afectar qualsevol punt del territori. Avançaran de sud a nord i a partir del vespre es faran intermitents al terç sud i continuades a la meitat nord.

En general seran d'intensitat entre feble i moderada, i localment aniran acompanyades de tempesta. Al terç sud del país i a ponent s'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants. A la resta del territori seran entre poc abundants i abundants (entre 20 i 50 mm), si bé al vessant sud del Pirineu i Prepirineu i a la Serralada Transversal podran ser molt abundants (més de 50 mm). La cota de neu s'iniciarà al voltant dels 2000 metres. Al llarg de la tarda baixarà i s'acabarà situant als 1400 metres a partir del vespre. Per sobre de 2000 metres es podran acumular més de 30 cm de neu.
 
Dimarts i dimecres es preveu que les precipitacions segueixin a la zona del Pirineu mentre que a la resta de Catalunya s'esperen dies de sol i núvols. La temperatura mínima serà lleugerament més alta. La temperatura màxima baixarà lleugerament a la meitat oest i es mantindrà estable a la resta.

Fins a mig matí el vent serà fluix i de direcció variable. A partir de llavors s'imposarà el vent de component sud entre fluix i moderat amb cops forts, sobretot al litoral. A partir de mitja tarda entrarà el component oest a la meitat oest, amb mestral a les terres de l'Ebre que s'anirà reforçant i al final del dia bufarà fort amb alguns cops molt forts. 

Des de Protecció Civil s'alerta del fortes onades que hi haurà a partir de dilluns al migdia i que poden superar els dos metres i mig en tot el litoral català.