Canvis en la circulació de la plaça dels Països Catalans de Terrassa

S'habilitarà un nou gir a l’esquerra a la carretera de Montcada per anar cap a l’avinguda de Barcelona

Plaça dels Països Catalans de Terrassa.
Plaça dels Països Catalans de Terrassa. | GSV
Redacció
05 de novembre del 2018
Ja són visibles les obres que contemplen habilitar a la plaça dels Països Catalans un nou gir a l’esquerra cap a l’avinguda de Barcelona des de la carretera de Montcada, sentit Sabadell. Es crearà un nou carril d’espera entre el carrer de Joaquim Costa i la plaça dels Països Catalans i es reajustarà la semaforització actual de la zona.

La plaça disposa actualment de dos carrils de circulació i permet, de manera directa o no, fer tots els moviments excepte el gir cap a l’avinguda de Barcelona. Això fa que molts vehicles circulin pel carrer de l’Agricultura, que forma part de la zona 30 del barri de Can Palet, i l’avinguda de les Glòries Catalanes per poder fer aquest moviment.

El projecte també contempla simplificar els itineraris per accedir a l’avinguda del Vallès; crear un nou pas de vianants davant els equipaments municipals de la carretera de Montcada, 596, i permetre l’accés cap a l’avinguda del Vallès des del tronc central de la carretera de Montcada, a l’alçada del carrer de l’Ebre, en lloc de fer-ho pel lateral de la carretera, com es fa actualment. 

L’habilitació del nou carril que permetrà el gir a l’esquerra cap a l’avinguda de Barcelona ocuparà l’espai d’un dels actuals dos carrils en sentit plaça del Doré, la qual cosa comportarà l’eliminació del tram del carril bus-taxi que hi ha actualment en aquesta zona. D’aquesta manera, el carril bus-taxi començarà a partir del carrer de Joaquim Costa. Per facilitar la incorporació a aquest carril s’habilitarà un semàfor específic perquè els autobusos i taxis puguin tenir una sortida avançada respecte a la resta de vehicles.

També es pintarà una xarxa groga a la intersecció entre la carretera de Montcada i el vial procedent de l’avinguda de Barcelona perquè els vehicles no s’aturin i bloquegin el pas, especialment, dels que s'han de situar al carril d’espera per girar a l’esquerra.

De manera complementària, es millorarà la circulació a peu amb la creació d’un nou pas de vianants, que se situarà davant de les dependències municipals de la carretera de Montcada, 596, per facilitar l’accés a aquests equipaments.