Una iniciativa terrassenca crea un canal de YouTube per prevenir de les addiccions als joves

La marihuana és bona? O què en sabem els joves o els adults sobre les drogues? Aquestes són algunes de les qüestions que es tracten al canal "¿Enganchados?"

El canal ¿Enganchados? pregunta als ciutadans sobre les addiccions a joves
El canal ¿Enganchados? pregunta als ciutadans sobre les addiccions a joves | Cedida
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:27h
L'associació Alba i la productora Ben Mirat, de Terrassa, han iniciat un projecte a YouTube per lluitar contra les addiccions que afecten els joves. En concret, han creat el canal 
¿Enganchados?, un canal de YouTube que s'alimentarà de càpsules informatives sobre diferents aspectes del món de l'addicció entre els joves.

El contingut es nodreix d'entrevistes al carrer i de reflexions sobre les temàtiques que es tracten per veure si la societat està ben o mal informada i poder donar els missatges correctes als joves. Amb un format molt dinàmic i pràctic, ¿Enganchados?, pretén ser un espai de trobada entre els joves i els professionals de l'entitat.

Darrere dels missatges que es donen al canal hi ha l'equip terapèutic de l'associació Alba, que es posa a disposició de l'audiència del canal. Alhora, els joves poden preguntar, consultar per via mail o per les xarxes socials.



De fet vol ser un espai bidireccional, on els continguts sorgeixin de la demanda dels adolescents. És per això que les primeres temàtiques que es tracten són sobre dubtes que sorgeixen als treballs de grup que Alba treballa amb els joves que pateixen algun problema d'addicció.

El projecte té un recorregut que va més enllà de les xarxes socials. Alba treballa amb diferents escoles del Vallès impartint diferents tallers. Una de les eines d'aquests tallers serà el canal YouTube, a on, des de les aules es participarà en els continguts del canal, es reflexionarà sobre el contingut que es pengi i es farà participar en els alumnes amb noves idees, aportant dubtes i experiències que tenen. 

Les càpsules s'actualitzarà amb nou contingut cada setmana, en concret, els dimecres. La intenció és que sigui un projecte anual i que es pugui fer més càpsules per poder copsar més temàtiques. De moment, el projecte compta amb el suport del Ministeri de l'Interior, de l'Ajuntament de Terrassa i del Rotary Club Terrassa.