Cultura

El Ballet de Catalunya farà una segona funció del «Don Quixot» al Centre Cultural Terrassa

L'espectacle s'estrena a l'escenari terrassenc els dies 9 i 10 de novembre

per Anna Mira , Terrassa , 30 d'octubre de 2018 a les 12:24 |
El Ballet de Catalunya en un assaig del Don Quixot | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ballet de Catalunya finalment farà dues funcions del Don Quixot al Centre Cultural Terrassa. En la roda de premsa de presentació de l'espectacle de dansa, el director del Centre Cultural Terrassa, Adirà Fornés, ha explicat que la bona acollida que ha tingut entre el públic, ja que va exhaurir les entrades un mes abans de l'actuació, els ha animat a fer una segona actuació. 

La companyia que s'allotja al Centre Cultural Terrassa, s’endinsa a l’Espanya manxega, aragonesa i a la capital catalana, Barcelona. Tots ells escenaris d’una de les obres més carismàtiques de la literatura espanyola convertida en un dels clàssics del repertori. El ballet s’impregna d’una gran riquesa folklòrica on hi abunda la festa de les tavernes i les seves grans passions amagades.


Un Don Quixot innovador

Un dels trets característics de l'espectacle que els dies 9 i 10 de novembre es podrà veure a Terrassa és la innovació en tant pel que fa a l'estructura de la funció com per a noves

tècniques en espectacles de dansa.

El Ballet de Catalunya interpreta una versió en la qual es simplifica considerablement la original amb l’objectiu d’arribar a l’essència de la història i atraure un públic més ampli i de caire familiar o aficionat, però a la vegada pretén satisfer al més entès i condescendent amb el repte de la companyia.Així, l'obra ha estat adaptada a dos actes, en lloc dels quatre originals. També s'ha eliminat la pantomima del Don Quixot, ja que serà l'actor Joel Minguet qui narrarà la història. El director del Ballet de Catalunya, Leo Sorribes, ha assegurat que l'objectiu és "arribar a més públics i situar l'espectador en tot moment a l'espectacle".

Els prop de 25 ballarins que formen la companyia pujaran a l'escenari acompanyats de la participació d'alumnes de dansa espanyola de l'Institut del Teatre i la participació extraordinària del ballarí principal del Royal Swedish Ballet, Dmitry Zagrebin. L'espectacle també comptarà amb ballarins de flamenc, guitarrista i cantaora del Conservatori professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona.

A banda de les dues funcions, fins a 1.400 alumnes d'escoles de Terrassa podran gaudir de l'espectacle en horari matinal. Forné ha assegurat que estan "contents" per l'acollida que està tenint la companyia. "El públic començarà a conèixer el treball de la companyia, ens ajuda a enfortir en la idea que el Centre Cultural és un referent en la dansa".
 

El director artístic del Ballet de Catalunya, Elias Garcia, durant un assaig del Don Quixot Foto: Anna Mira

 

Participació