Nova vaga dels treballadors de Renfe pel pont de Tot Sants

Començarà aquest dimecres i disminuirà el seu servei en un 66% en hores punta, mentre que la resta de la jornada serà del 33%

Estació de França
Estació de França | Adrià Costa
Redacció
30 d'octubre del 2018
La CGT ha anunciat aquest matí la convocatòria d'una nova vaga de treballadors de Renfe i ADIF pel pròxim 31 d'octubre, inici del pont de Tot Sants. El sindicat ha justificat l'aturada pel "desmantellament" del ferrocarril públic i la falta de personal, així com la demanda de la implantació d'una jornada laboral de 37,5 hores.

Renfe ha comunicat aquest dilluns que Rodalies de Catalunya prestarà serveis mínims en hores punta en un 66%, entre les 6.00 i les 9.30 hores, i entre les 17.00 i les 20.30 del dimecres, mentre que durant la resta de la jornada prestarà un 33%.

Serveis mínims pels trens de mitja i llarga distancia

Els trens de mitja i llarga distancia també es veuran afectats per la vaga. Renfe ha afirmat que s'assegurarà el servei del 78% dels trens de llarga distància i d'AVE. Pel que fa als de mitja distància, s'establiran serveis mínims del 65%. Això significa que 381 trens de mitja distància, dels 589 previstos, circularan. Pel que fa als de llarga distància i AVE, circularan 314 de 401 trens el pròxim dimecres sense incidències.

Els usuaris que hagin adquirit bitllets amb antelació i es trobin afectats per la vaga poden sol·licitar un canvi o el reemborsament, sense cost addicional, a les estacions i agències de viatge.