Doblet de màxims dels Castellers de Terrassa

Els blau turqueses van actuar a Reus i a Igualada

2d7 dels Castellers de Terrassa
2d7 dels Castellers de Terrassa | CdT
Redacció
29 d'octubre del 2018
El cap de setmana dels Castellers de Terrassa ha sigut de gran exigència, dues diades de màxims. El dissabte actuaven a la Diada dels Xiquets de Reus, una actuació molt sentida per la colla ja que els últims anys ha sigut una diada on els blau turqueses es senten com a casa.

El diumenge actuaven a la Diada dels Moixiganguers d’Igualada, una diada de màxima exigència al costat de la colla igualadina recentment estrenada de nou pisos. Així, els Castellers de Terrassa tanquen un cap de setmana intens en que han portar els seus millors castells abans d’encarar la XXXIX Diada de la Colla, la penúltima cita d’una temporada que afronta les seves últimes setmanes.

A Reus els Castellers de Terrassa van portar una gran actuació amb el cinc de set com a castell de sortida, el dos de set, el quatre de set amb el pilar i el pilar de cinc. Els egarencs confirmaven amb aquesta actuació l’estima que profesen a la plaça del Mercadal.

La colla local arribava amb ganes després d’haver guanyat ex aequo l’edició de dissabte del Concurs de Castells. Van portar a la plaça del Mercadal el dos de vuit amb folre, el tres de nou amb folre (amb un intent desmuntat previ) i el cinc de set. A més van acabar amb tres pilars de cinc i sis pilars de quatre. Els Xiquets de Cambrils van firmar una gran actuació amb el dos de sis, el tres de set, el quatre de sis i el pilar de cinc. Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla van descarregar el tres de sis amb l’agulla, el cinc de sis, el quatre de sis i el pilar de quatre.

El diumenge la pluja va obligar a moure la Diada dels Moixiganguers d’Igualada a dins de les Cotxeres (el local dels Moixiganguers), tot i el canvi de lloc les colles eren conscients del que volien fer i van apostar fort. Els Castellers de Terrassa van obrir la seva actuació amb el segon quatre de vuit de la temporada que van seguir amb el dos de set (i amb aquest ja en van divuit aquesta temporada), el cinc de set i el pilar de cinc. La colla local va obrir amb el cinc de vuit, un castell que els va permetre calmar ànims abans d’afrontar el segon tres de nou amb folre de la seva història, castell que van descarregar tot i requerir treball. Van acabar amb el dos de vuit amb folre i el vano de cinc.

Els Bordegassos de Vilanova van obrir la seva actuació amb el quatre de set amb el pilar, van seguir amb el cinc de set (amb un previ intent desmuntat), el tres de set i un pilar de cinc de sortida.