El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa busca fotografies en paper dels anys 1960 al 1990

Redacció
30 d'octubre del 2018
El Centre d'Estudis Històrics de Terrassa (CEHT) fa una crida a la ciutadania per trobar fotografies en paper de la ciutat dels anys entre el 1960 i el 1990. El motiu és que el CEHT ha iniciat el segon recull gràfic de Terrassa per la col·lecció l'Abans de l'Editorial Efadós.

L'Abans és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats. Recull la memòria i la fotografia històrica dels pobles de Catalunya i de les Balears entre el final del segle XIX i el segon terç del segle XX.

Cada un dels volums, dedicat a un municipi, té 824 pàgines amb un miler de fotografies i enquadernació de luxe. En relació amb els continguts, el recull gràfic s'estructura amb set blocs temàtics que presenten la vida quotidiana de la població des d'un vessant antropològic. 

Els paisatges i els edificis de relleu, les festes, les entitats, les escoles, el treball i els esdeveniments històrics més importants de la població són alguns exemples dels temes que es tracten amb una presentació històrica inicial i els peus de fotografia que els il·lustren.

Des del CEHT manifesten que aquest projecte "és una oportunitat única de presenciar la metamorfosi que s'ha succeït a la nostra societat més propera durant el segle XX". 

El CEHT s'encarregarà de recollir les fotografies i de preparar la part escrita de cada capítol. Les fotografies de les persones que les cedeixen seran digitalitzades en alta resolució i retornades a les propietàries. A més, aquestes fotografies també formaran part de l'Arxiu Municipal de Terrassa per a formar part de la història de la ciutat.

Si tens fotografies antigues de Terrassa i vols col·laborar amb el projecte et pots posar en contacte amb el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa en el seu mail cehterrassa@gmail.com