Terrassa commemora els 100 anys del naixement de Maria Aurèlia Capmany amb diverses activitats

El programa d’activitats ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats del D4 i del Pla de Barris de la Maurina que han participat en la seva confecció

Exposició de Maria Aurèlia Capmany a la biblioteca del districte 4 de Terrassa.
Exposició de Maria Aurèlia Capmany a la biblioteca del districte 4 de Terrassa. | Aj. Terrassa
Redacció
02 de novembre del 2018
L’Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb les entitats del Districte 4 i el Pla de Barris de la Maurina ha organitzat un programa d’activitats en commemoració del centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, sumant-se així als actes que se celebren arreu de Catalunya per commemorar el 2018 com a l’Any Capmany ja que fa 100 anys del naixement de Maria Aurèlia Capmany i 150 anys del naixement del seu pare, Aureli Capmany.

Un seguit d’activitats en les que participaran les biblioteques públiques de Terrassa així com també diferents equipaments ciutadans. L’objectiu és difondre la figura de l’autora, acostar-la a la ciutadania i al mateix temps reivindicar i posar de relleu la seva dimensió com a escriptora.

El conjunt de les activitats programades, que han comptat amb la implicació d’entitats i associacions, així com del Pla de Barris de la Maurina, es duran a terme a diversos espais i equipaments amb la intenció de seguir treballant i potenciant noves centralitats culturals arreu de la ciutat. Un programa d’activitats que es va iniciar a principis del mes d’octubre i que s’allargarà fins el proper mes de desembre.

Exposicions, espectacles musicals, clubs de lectura sobre l’autora, mostres de llibres, representacions teatrals, conferències o tertúlies literàries són només algunes de les propostes que es duran a terme durant els propers mesos al voltant de la figura i de l’obra de Maria Aurèlia Capmany. 

Sobre Maria Aurèlia Capmany

Maria Aurèlia Capmany va néixer a Barcelona el 3 d’agost de 1918. Va destacar com a novel·lista, dramaturga, assagista, pedagoga i política. Entre d’altres guardons va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la o el Joanot Martorell. Al marge de la seva activitat literària està considerada com una de les escriptores catalanes més polifacètiques, donat que a més de la narrativa, també va treballar la traducció o el teatre i l’assaig entre altres gèneres i destacà també com a activista cultural, feminista i en contra del règim franquista.