​FOTOS Retirades amb helicòpter dues línies elèctriques a Collserola

Es minimitza l’impacte dels treballs en una zona especialment abrupte per la seva orografia

Treballs aeris a Collserola
Treballs aeris a Collserola | Endesa
Redacció
25 d'octubre del 2018
Endesa ha retirat aquest dijous dues línies elèctriques al Parc Natural de Collserola, concretament a Sant Cugat del Vallès, on s’han retirat 2,15 quilòmetres d'una línia aèria de doble circuit de mitjana tensió. Això implica gairebé 13 quilòmetres de cable, 18 torres metàl·liques de 16 metres d’alçada i 108 aïlladors de vidre i porcellana. Aquest tram sobrevola des del quilòmetre 7 de la C-16 fins la carretera BV-1468.
 
Els treballs s’han dut a terme amb la intervenció d’un helicòpter, que ha retirat les torres de la seva ubicació actual. La particularitat d’aquest desballestament es troba en la maquinària necessària, ja que l’orografia on s’ubiquen els suports és molt abrupta i no poden accedir-hi els vehicles elevadors que s’utilitzen habitualment per fer aquests treballs.
 

Treballs aeris a Collserola. Foto: Endesa


En llocs com aquests és imprescindible l’ajuda de les aeronaus, les quals realitzen maniobres molt acurades, ja que el pilot, amb l’ajuda dels operaris a peu de torre, ha d’agafar amb un ganxo l’extrem superior i enlairar l’estructura per portar-la al punt de reunió. La intervenció permet reduir l’impacte de les infraestructures elèctriques al medi natural protegit.
 
L’actuació, que ha suposat una inversió de 110.900 euros, aportats íntegrament per la Companyia, beneficia més d’11.000 clients de a Sant Cugat del Vallès que, gràcies a la racionalització de la xarxa ubicada al municipi, ara passaran a dependre d’altres línies, fet que ha permès deixar l’original sense tensió i procedir a desballestar-la.