«No puc tornar el meu pare a la vida però la cursa contra el càncer de pàncrees ajudarà a moltes famílies»

Chelo Fernández és la impulsora de la cursa solidària pel càncer de pàncrees que es farà el pròxim 4 de novembre a Terrassa

Chelo Fernández, impulsora de la Cursa de les Ciutats a Terrassa.
Chelo Fernández, impulsora de la Cursa de les Ciutats a Terrassa. | Anna Mira
25 d'octubre del 2018
La terrassenca Chelo Fernández ha fet de la pèrdua del seu pare un motiu de lluita per la investigació del càncer de pàncrees. El pròxim diumenge 4 de novembre Terrassa serà la primera ciutat de Catalunya que se suma a la iniciativa Cursa de les Ciutats Contra el Càncer de Pàncrees. LaTorre ha parlat amb ella per conèixer tots els detalls de la cursa.

- Terrassa és la primera ciutat de Catalunya que acull aquesta cursa, com s'ha gestat l'organització?

- El 2007 el meu pare va morir de càncer de pàncrees i després d'uns anys molt durs em vaig proposar fer alguna cosa. Aleshores de casualitat vaig topar-me amb la iniciativa de la Curda de les Ciutats i em vaig posar a treballar per lluitar contra aquesta malaltia que no té cura.

- Per això les inscripcions es destinen íntegrament a la investigació?

- Sí, i això és molt important. El 100% del cost de la inscripció es destinarà directament a projectes concrets per investigar la malaltia. L'objectiu és augmentar l'esperança de vida dels malalts de càncer, ja que actualment el 95% dels pacients moren i el 5% restant, tot i que superen els 5 anys de vida en molts casos també acaben morint pel mateix càncer.

- Què significa per vostè que el dia 4 de novembre Terrassa corri pel càncer de pàncrees?

- És una satisfacció molt gran. Fa més de dos anys que treballo, des de zero, per tirar endavant aquesta cursa i que el màxim de gent possible pugui col·laborar-hi. D'alguna manera és un homenatge al meu pare. Sé que no el puc tornar a la vida però em fa feliç ajudar a altres famílies.

- Amb quants inscrits compten?

- Ja superen el miler però per qüestions de seguretat de la cursa segurament haurem de tancar les inscripcions.

- A banda de Terrassa, a quines ciutats també es farà?

- El mateix dia, la cursa també es correrà a les ciutats d'Alacant, Las Rozas (Madrid), Milà i Bolonya (Itàlia) i el 25 de novembre a Vilamartín de Valdehorras (Ourense). La idea és que totes les ciutats que vulguin puguin organitzar aquesta cursa per aconseguir sumar el màxim de diners per la investigació.

La iniciativa està organitzada per l'Asociación Cáncer de Páncreas (ACANPAN) i l'Asociación Española de Pancreatología (AESPANC) i a Terrassa la cursa de 5km tindrà sortida i arribada a la plaça Nova. A més a més, aquest dijous 25 d'octubre es fa un entrenament obert a càrrec del corredor i padrí de la cursa, Jaume Leiva, pel mateix recorregut que el de la cursa.
 

Presentació de la primera Cursa de les Ciutats Contra el Càncer de Pàncrees. Foto: Aj. Terrassa

Arxivat a