TeC exigeix al govern local unes ordenances «compromeses» i «progressistes»

Retreuen al govern de Vega que la proposta actual és "de continuïtat amb la qual des de l'oposició ens és difícil identificar-se"

23 d'octubre del 2018
El grup municipal de Terrassa en Comú (TeC) ha fet públiques les seves propostes per a les ordenances fiscals i el pressupost municipal del 2019. En una roda de premsa aquest dimarts al migdia, el portaveu dels comuns, Xavi Matilla, ha fet pública la voluntat del grup municipal d'acordar amb el govern de Vega un seguit de propostes "econòmicament viables", ha assegurat.

En concret, Matilla ha destacat propostes en relació a l'habitatge, l'educació, el feminisme, o el territori. Unes propostes que d'acord amb el portaveu "significarien una millora efectiva per la ciutadania". Una de les principals demandes dels comuns implica denunciar la falta compromís del govern local per tirar endavant propostes aprovades al ple municipal com ara obtenir el 30% dels pisos de nova construcció com habitatge de protecció oficial, l'Anella Verda o la denominació de ciutat feminista o la inversió en el Parc de la República.

Pel que fa a la taxa de residus, tot i ser conscients que l'impost del 3% és necessari per mantenir la continuïtat del servei públic, consideren "un error" haver proposat l'augment d'aquesta taxa amb la situació de "descontentament dels terrassencs" i poc després del ple extraordinari de neteja.
TeC també demana invertir quatre vegades més recursos en reduir la segregació escolar. Està previst destinar-hi 100.000 euros i els comuns proposen que aquesta xifra arribi als 400.000 euros. En aquest sentit, retreuen al govern de Vega que les propostes d'inversió no disposin d'un "sentit estratègic".

Per Matilla les ordenances del PSC "són una proposta de continuïtat amb la qual des de l'oposició ens és difícil identificar-se". Ara caldrà veure si abans d'aquest dijous 25 d'octubre quan se celebrarà la comissió informativa per redactar el dictamen de les ordenances alguna de les propostes dels comuns són integrades al document. En aquest sentit, Matilla s'ha mostrat confiat que bona part de les seves demandes s'incorporaran.