Una empresa terrassenca de fibres tèxtils per tractar càncers infantils rebrà el premi a la innovació de la Cecot

L'empresa CEBIOTEX rebrà el reconeixement durant la Nit de l'Empresari, que se celebra aquest dimarts 23 d'octubre

Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:35h
Membranes de les fibres tèxtils de l'empresa CEBIOTEX.
Membranes de les fibres tèxtils de l'empresa CEBIOTEX. | Cedida
L'empresa Spin-Off de base tecnològica CEBIOTEX rebrà el premi a la innovació en la Nit de l'Empresari de Cecot, que se celebra aquest dimarts 23 d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya. CEBIOTEX és una empresa que ha desenvolupat un nou tractament mèdic amb nanofibres tèxtils per tractar diferents tipus de càncer infantil. L'empresa està participada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a través de l'Institut d'Investigació i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER).

CEBIOTEX ha desenvolupat una membrana de nanofibres obtinguda amb la tecnologia electrospinning per a l'alliberament local de principis actius per al tractament local del llit quirúrgic després de la cirurgia d'extirpació de tumors. El propòsit de l'alliberament local de fàrmacs és aconseguir altes concentracions de principis actius a la zona on està col·locat el dispositiu d'alliberament, evitant toxicitat sistèmica i augmentant l'eficàcia del fàrmac contra les possibles restes tumorals.




El teixit de nanofibres creat per CEBIOTEX és de caràcter biodegradable (reabsorbible per l'organisme). Amb aquesta membrana, els cirurgians poden recobrir, durant la intervenció dirigida a extirpar el tumor, la zona operada per tal d'eliminar les restes tumorals que puguin haver quedat. El producte està patentat per l'Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i llicenciat a CEBIOTEX, que té la seva seu al Parc Científic de Barcelona (PCB).