Torna la fira d'economia social i solidària «Terrassa Cooperativa»

Es farà del 5 al 30 de novembre i comptarà amb més de trenta activitats per a tothom

El tríptic de Terrassa Cooperativa
El tríptic de Terrassa Cooperativa | J. A.
20 d'octubre del 2018
Terrassa organitzarà, del 5 al 30 de novembre, la quarta edició de "Terrassa Cooperativa", la fira d'economia social i solidària de la ciutat. Sota el lema “Cooperativa i solidària, l’economia de les persones”, la fira està impulsada pel Servei d’Emprenedoria i Empresa de l’Ajuntament de Terrassa, juntament amb les cooperatives, associacions, fundacions i diferents iniciatives d’economia social de la ciutat, a més de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.

En aquesta nova edició es tornarà a posar en valor les finalitats socials i col·lectives que l'economia social i les cooperatives tenen i que repercuteixen positivament en la ciutadania i en el territori, en tant que posa en el seu centre les persones i el seu entorn.

Terrassa Cooperativa promou i reforça la cultura empresarial cooperativa, donant a conèixer el model cooperatiu, el marc legal, els recursos disponibles per a les cooperatives i les accions desenvolupades per l’Ajuntament, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya per impulsar i facilitar el cooperativisme. També informa la ciutadania dels valors que representen les cooperatives i entitats de l’economia social en tant que representen un desenvolupament local socialment just, econòmicament viable i sostenible per al medi ambient.

Terrassa compta amb 56 cooperatives, mentre que el sector de l’Economia Social i Solidària a la ciutat (que agrupa cooperatives, fundacions, societats laborals, mutualitats i altres iniciatives) dona feina a més de 4.500 treballadors i treballadores.