La CUP retreu al govern que no hagi repartit cap copa menstrual

La proposta va ser aprovada fa dos anys i mig pel ple de l'Ajuntament

Redacció
19 d'octubre del 2018
A pocs mesos de les eleccions municipals, alguns partits am representació al ple comencen a passar comptes amb govern local. És el cas de la CUP que els retreu no haver distribuït cap copa menstrual, tal com s'havien compromés fa dos anys i mig al ple. "No és un fet puntual, sinó un incompliment sistemàtica per part de l'Equip de Govern", apunten des del grup municipal de la CUP, un acord que s'havia d'aplicar al gener de 2017.

L'acord va tirar endavant el mes de maig de 2016 amb els vots favorables de PSC, TeC, ERC, C's, PDeCat i CUP i l'abstenció del PP. Així, l'Ajuntament es comprometia a distribuir entre les adolescents i dones que ho demanessin expressament una unitat del mètode de recollida del sagnat que prefereixin.

Per això, Terrassa havia de demanar inicialment a la Conselleria de Salut de la Generalitat que abasteixi al consistori d'aquest material. En cas que la Conselleria rebutgés la petició (i es contemplava com l'escenari més probable), el Ple va acordar que li dedicaria una partida pròpia i anual de 15.000 euros.