Terrassa celebra la primera edició de «l'Octubre Trans*»

Serà aquest divendres 19 d'octubre amb l'estrena del documental "9 trans"

Redacció
18 d'octubre del 2018

El divendres 19 es celebrarà per primer cop l'Octubre Trans* a Terrassa. L'acte principal serà l'estrena per primer cop en públic del documental "9 trans". Aquest documental tracta de l'experiència en primera persona de 9 persones trans (nois i persones no binàries). D'aquestes 9 persones dues són de Terrassa i quatre d'elles han participat a l'Espai Trans* que organitza l'associació LGTB Terrassa. En acabar la projecció hi haurà un col·loqui amb el director i 4 de les persones trans* que apareixen al documental.




A banda de la projecció, que es farà a les 20h a la sala d'actes del Centre Cívic President Macià de Terrassa; el mateix divendres a les 17h hi haurà una parada informativa a la plaça de Salvador Espriu. A més a més, el dimecres 24 d'octubre, l'Alex Guzman, de l'Espai Tran* Terrassa, llegirà el manifest a l'acte institucional del Dia per la Despatologització Trans* i s'hissarà la bandera trans* a l'Ajuntament. ​

L'Assemblea de l'Octubre Trans* està formada per activistes trans* independents i de diverses associacions. És diferent de la que va existir entre els anys 2007 i 2015 i es va constituir arran d'una crida oberta a persones trans* per participar-hi. La voluntat de l'Assemblea és seguir reivindicant el fet trans* a l'octubre i reconeix el valor històric de l'anterior Assemblea. Entre l'organització dels actes figuren activistes trans* independents i entitats com Generem, Joves Trans de Barcelona, Tornem-hi Badalona, Chrysallis, LGTB Terrassa i Ca l'Enredus Sabadell, I vaginarium i el Casal Lambda.