Nou episodi de pluges intenses i mala mar

El Meteocat ha activat les alertes per pluja intensa, acumulació de pluja i vent, amb especial atenció al sud de Catalunya, on les precipitacions seran més abundants

Tempesta davant la costa del delta de l'Ebre.
Tempesta davant la costa del delta de l'Ebre. | Agustí Descarrega
Redacció
18 d'octubre del 2018
La pluja torna a Catalunya aquest final de setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat les alertes per pluja intensa, acumulació de pluja i mala mar per un nou episodi de tempestes fortes i mala mar. Aquesta nova situació d'inestabilitat es preveu que sigui especialment potent al litoral català, amb alerta per aiguats a les Terre de l'Ebre i Castelló. De fet, al País Valencià s'ha activat l'alerta vermella.

S'esperen precipitacions a qualsevol punt del territori, sobretot al quadrant nord-est durant el matí. Al llarg de la tarda s'aniran restringint al terç sud del territori, on aniran acompanyades de tempesta, amb acumulacions de més de 100l/m2. En les primeres hores del dia es preveu pluges fortes al Maresme, amb risc d'inundacions, i també a la Catalunya Nord.

De cara a la tarda, a partir del migdia, tal com informa el Meteocat, començaran les pluges intenses al Montsià, Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat i els Ports. Un episodi continuat i molt abundant que tornarà a posar el focus d'atenció en el cabal dels rius i torrents, darrerament secs.