​Neix un grup de suport als encausats que «rebutgen la presència feixista» a la UAB

Pretén posar de manifest la persecució del fiscal d'odi i Societat Civil Catalana

Redacció
17 d'octubre del 2018
Les disputes judicials entre Societat Civil Catalana i alguns estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb la Fiscalia d’Odi pel mig, han provocat la creació del grup de suport Absolució antifeixistes de la UAB. Una desena d’estudiants que s’apleguen contra la voluntat “de dur a presó” alguns alumnes “per rebutjar la presència feixista” al campus.
 
La nova organització vol “evidenciar que Societat Civil Catalana i el fiscal volen empresonar-nos per estripar una bandera espanyola i per rebutjar el feixisme” a la UAB i que això no és motiu per anar entre reixes.
 
El conflicte entre l’entitat i els estudiants ha acabat amb quatre processos judicials, però només n’hi ha dos d’oberts –els altres dos han estat arxivats-. Els casos en curs, un manca que els arribi l’escrit d’acusació i fa referència a uns fets ocorreguts el desembre de 2016, quan SCC va organitzar un acte a la universitat. El passi d’un documental amb “presència de feixistes i un membre de Plataforma de Catalunya”.
 
Va haver-hi protestes per aquest acte i el fiscal d’odi, Miguel Ángel Aguilar, ha imputat a cinc persones delictes de coaccions i amenaces i organització criminal. En l’altre cas, hi ha una desena d’estudiants pels quals demanen tres anys i mig de presó i un total de 16.500 euros per estripar una bandera espanyola l’abril de 2016. Per causar “danys morals” que va patir l’associació.
 
En tots aquests casos, tal com ha denunciat Absolució antifeixistes de la UAB, ha comptat amb imatges i gravacions fetes per la universitat, facilitades als Mossos “per tal d’identificar-nos”. Des de la UAB, en el seu moment, ja van defensar que si “una autoritat policial o judicial” sol·licita imatges, respon aquesta petició. A més, els enregistraments estan regulats per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Així, cada 15 dies s’esborren automàticament.