Es posa en marxa un nou jutjat de família a Terrassa

La consellera de justícia, Ester Capella, ha visitat les noves instal·lacions a l'edifici dels jutjats

La consellera de Justícia, Ester Capella, al nou jutjat de primera instància de Terrassa.
La consellera de Justícia, Ester Capella, al nou jutjat de primera instància de Terrassa. | Cedida
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:48h
Terrassa disposa des d'aquest mes d'octubre d'un nou jutjat de primera instància. En concret el número 9, que és a l'edifici judicial de la ciutat, a la Rambleta del Pare Alegre. Es tracta d'un jutjat de família destinat a separacions, divorcis, matrimonis, filiacions, adopcions, o també podrà determinar la incapacitat total o parcial d'un individu, designar tutors legals i decidir internaments en centres psiquiàtrics.

En la seva visita als jutjats de la ciutat, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat que la posada en marxa del nou jutjat "ha de reforçar el jutjat de família existent així com pal·liar l'acumulació d'assumptes existents". Serà el segon jutjat de Terrassa que es dedica a aquestes matèries i neix amb l'objectiu de descongestionar l'activitat judicial, sobretot pel que fa a l'àmbit familiar.

El Departament de Justícia ha habilitat l'espai amb el mobiliari necessari i ha dotat l'òrgan amb una plantilla de 10 treballadors, entre personal d'auxili judicial, tramitadors i gestors processals. 

Malgrat la posada en marxa del nou jutjat, Capella ha volgut reivindicar que les ràtios de jutges per habitants encara estan "molt per sota de les ràtios europees". Catalunya té 10 jutges per cada 100.000 habitants mentre que a la resta de l'Estat espanyol la xifra se situa en 11 jutges i a Europa la ràtio arriba als 21 jutges per cada 100.000 habitants. 
 

Jutjats de Terrassa Foto: Marcel Marsal


Els últims jutjats creats a Terrassa van ser el de primera Instància número 8 i el Penal número 3, que es van posar en marxa el 2010 i el 2009 respectivament. Segons Capella "​ha passat massa temps des de la posada en marxa de l'últim jutjat". 

La ciutat disposa actualment de 19 jutjats. El partit judicial de Terrassa està integrat per sis municipis amb un total de 242.123 habitants.