Sanitat

Els pares podran accedir a les dades sanitàries dels seus fills de forma digital fins als 16 anys

Entre els 16 i els 18 caldrà una autorització dels joves

per Redacció, 15 d'octubre de 2018 a les 16:26 |
Un pare amb el seu fill. | Albert Alemany
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els pares podran consultar les dades sanitàries dels seus fills a través de l'espai digital La Meva Salut. Ho podran fer lliurement fins que tinguin 16 anys. A partir de llavors, fins als 18 anys, hauran de tenir l'autorització dels joves. Per demanar l'accés a la informació dels fills caldrà adreçar-se al centre d'atenció primària o als hospitals acreditats per fer el tràmit.

Aquesta eina digital amplia així les seves funcionalitats. La Meva Salut permet accedir a la informació de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. Des de la seva posada en marxa ja hi han accedit 557.994 persones. Aquesta eina permet consultar el pla de medicació vigent, les voluntats anticipades i les donacions. També s'hi pot trobar informació sobre procediments quirúrgics en espera o les visites i proves programades pendents.

Així mateix, compta amb un servei de consulta al professional de salut de referència en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu de manera no presencial. Es pot demanar cita prèvia i canviar de metge d'atenció primària o sol·licitar cita per a vacunes internacionals, entre d'altres.

 

Participació