​​Les restes de l'huracà Leslie deixen més de 100 litres al Vallès

Les pluges han complicat el trànsit a carreteres i trens

La rambla de Tarragona
La rambla de Tarragona | ACN
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:55h
Les restes de l’huracà Leslie tenen les hores comptades a Catalunya. A hores d’ara, les pluges es concentren a la Catalunya Central, Girona i de manera dispersa a Lleida i al Camp de Tarragona. A mesura que passin les hores, aniran minvant i es concentraran a les comarques gironines i Pirineu.
 
El dissolt huracà ja va arribar ahir amb contundència a Catalunya en forma de depressió i va afectar de manera virulenta les comarques de Tarragona on hi ha hagut moltes inundacions. El front s’ha anat desplaçant al llarg de la tarda-nit cap al nord i ha viscut el seu moment més àlgid aquesta matinada, on ha afectat gairebé tot el país.
 
Les comarques més afectades han estat les de Tarragona i Barcelona, amb registres que han sobrepassat amb escreix els 100 litres. Com a xifra sorprenent, destaquen els 207 litres a Viladrau (Osona), entre ahir i avui. També del Baix Camp, com els 164 litres a l’Albiol o els 136 a la Mussara; els 163 litres a Ullter (Ripollès); o al Baix Llobregat, com els 108 litres a Collbato.
 
A hores d’ara, hi ha problemes en una desena de carreteres a causa de les pluges, els més importants a la C-17 a la Garriga, on la via està tallada, i a Ripoll, on ha estat tallada durant unes hores.
 
Algunes línies de tren també estan afectades, per exemple, el tram entre Maçanet de la Selva i Blanes, i el de Llinars a Sant Celoni, que estan tallats. Podeu consultar aquí l’estat de la xarxa ferroviària.
 
Protecció Civil ha alertat de la crescuda dels rius i les rieres, sobretot a les zones del Maresme, la Catalunya Central i el Ripollès. El Ter ja s’ha desbordat a Sant Quirze de Besora (Osona). A la Baells, s'ha desembassat aquesta nit, la qual cosa pot fer augmentar el cabal a la llera principal i afectar trams baixos.Els Bombers han efectuat 226 sortides fins a les quatre de la matinada. Els motius han estat inundacions de baixos, despreniments a la via i incidències viàries.

A l’Aeroport del Prat, d’altra banda, s’han cancel·lat una trentena de vols pel temporal i hi ha retards a la majoria de sortides i arribades.

La inestabilitat s’allargarà tota la setmana tot i que les pluges no seran tan fortes com les del cap de setmana.