ÀUDIO Rull, a Llarena: «Soc aquí perquè els sobiranistes vam guanyar les eleccions»

El conseller empresonat retreu al jutge la manca de separació de poders i denuncia que el govern del PP va anticipar les actuacions judicials

Concentració a les portes del departament de Territori, que encapçalava Josep Rull
Concentració a les portes del departament de Territori, que encapçalava Josep Rull | ACN
Redacció
11 d'octubre del 2018
"Soc aquí perquè els sobiranistes vam guanyar les eleccions". Són paraules de Josep Rull davant del jutge del Suprem Pablo Llarena en una declaració de l'abril a què ha tingut accés El Matí de Catalunya Ràdio. En els àudios, Rull acusa el jutge de contradir-se, perquè primer el va deixar en llibertat i, mesos més tard després de les eleccions, el va tornar a tancar a la presó. "Arribo a la conclusió, potser m'equivoco, que soc aquí perquè la meva formació política va obtenir un resultat important i els sobiranistes vam guanyar les eleccions", deia el diputat de JxCat, i afegia: "Si no, no puc entendre un canvi de plantejament tan brusc i tan radical, i més veient els elements materials que suposen la base del meu processament". 


En la declaració, Rull també critica l'exministre de Justícia Rafael Catalá, denuncia la manca de separació de poders i recorda a Llarena que el govern del PP anticipava les actuacions judicials. "Catalá, en unes declaracions públiques, va donar per fet que els processats, en auqell moment investigats, serien inhabilitats a la primavera. També va dir que el jutge resoldria en temps record la instrucció", relata Rull. Els esdeveniments fan que el conseller de Carles Puigdemont constati que "o el ministre Catalá té dots d'oracle o el que ell apuntava ha anat passant amb una literalitat que és realment contundent". 

El conseller empresonat es referma també en el seu independentisme. "Jo continuaré sent independentista", diu a Llarena, com també va dir Jordi Turull. I parla al jutge dels seus fills: "Continuaré sent independentista perquè no vull que els meus fills visquin en un Estat on puguis anar a la presó per defensar unes idees", argumenta. 

Amb tot, Llarena tanca la declaració concloent que cap del dos no convencerà l'altre. "Trobi les raons del seu processament en la interlocutòria, no busqui especulacions. de tercers que es compleixen per a alguns i s'incompleixen per als altres", diu el jutge, i recorda que hi ha 17 acusats que "no han quedat acusats pel delicte de rebel·lió". "En tot cas, estic convençut que no el convenceré del que vostè ha retret. Bé, alguna pregunta més?", rebla.