Després de la tempesta sempre arriba la calma

El sol guanyarà terreny i les precipitacions no es repetiran fins al diumenge

El temporal ja ha quedat enrere
El temporal ja ha quedat enrere | Emili Vilamala
Redacció
11 d'octubre del 2018
Després de quasi 48 hores de fortes tempestes arriba finalment la calma meteorològica. Ja ha quedat enrere un temporal de llevant que en el Camp de Tarragona ha deixat registres espectaculars de fins a 180 litres mentre que a bona part del nord-est s'hi han acumulat entre 50 i 100 litres.

Aquest dijous ha començat fresc però el sol dominarà en general. Al llarg del matí hi haurà núvols alts i prims molt inofensius mentre que a la tarda poden créixer nuvolades més espesses, sobretot al sud i a l'oest del país. En alguns punts del Prepirineu i de l'Alt Pirineu podrien deixar quatre gotes però, si ho fa, seran fenòmens anecdòtics. Les màximes seran més altes que ahir i el migdia ens recordarà més el final d'estiu que la tardor avançada.

La situació de calma es mantindrà fins al diumenge. Aquell dia, una nova pertorbació portarà pluges intenses i extenses i una caiguda de temperatures. Caldrà tornar a seguir-ho amb atenció després d'un parell de dies on les tempestes han provocat molts problemes a la costa catalana i especialment a Mallorca on el temporal ha provocat deu morts i un nen desaparegut.