El 42% de les famílies de Terrassa que van en cotxe a l’escola voldrien anar-hi a peu

És el resultat de l'equesta d'un grup de deu AMPAs de Terrrassa

Alumnes dirigint-se al centre educatiu.
Alumnes dirigint-se al centre educatiu. | Martí Albesa
Redacció
11 d'octubre del 2018
L'associació Camí Escolar Terrassa, ha presentat els resultats d'una enquesta sobre mobilitat a les escoles de primària de Terrassa, segons el qual gairebé la meitat de les famílies voldrien poder anar a peu a l'escola. 

L’objectiu de l’estudi és conèixer com són els hàbits de mobilitat de les famílies en el trajecte d’anada i tornada a l’escola, els problemes amb els que es troben i les accions que consideren prioritàries per millorar aquest camí a l’escola.

En aquest sentit, la dificultat que citen més les famílies és el problema de les cruïlles perilloses
(27%), seguit de les voreres estretes (10%). De l'enquesta també se'n desprèn que el 35% dels nens/es de cicle superior (10 a 12 anys) tenen l’oportunitat de fer el camí a l’escola pel seu compte i el 76% de les famílies creuen que cal reduir la intensitat de vehicles que accedeixen a l’escola per a que els seus fills/illes pugui anar-hi sols.

Davant d'aquesta situació aquest grup de deu AMPAs que treballen per fomentar la mobilitat sostenible per anar a l'escola, proposen a l'Ajuntament que se segueixi impulsant el projecte de Camins Escolars, es crein zones lliures de cotxes al voltant de les escoles; o que es posi en marxa la figura del "Voluntari de Camí Escolar".

Aquesta enquesta s’ha dut a terme durant els mesos de juny i juliol 2018 i han participat 756 famílies de 27 escoles. Tot i que l’estudi no té valor estadístic representatiu, és una aproximació a la qüestió i s’espera que en el futur es puguin fer enquestes més ambicioses i representatives.