El XVIII Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat recupera actes suspesos pel 155

Arrenca aquest dimecres i s'allargarà fins al 10 de novembre

La presentació de l'edició del Festival Nacional de Poesia
La presentació de l'edició del Festival Nacional de Poesia | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
09 d'octubre del 2018
El XVIII Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, que arrenca aquest dimecres i que s'allargarà fins al 10 de novembre en diferents espais de la localitat, recuperarà part de la programació cancel·lada el 2017, per l'aplicació de l'article 155 que va suposar, entre altres, la intervenció dels comptes de la Institució de les Lletres Catalanes, organitzadora juntament amb l'Ajuntament d'aquest esdeveniment.

Una de les cites que es rescata és l'espectacle Desbesar roses de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquid. De fet, la música és una de les protagonistes amb actuacions d'artistes com ara, el cantant d'Obeses, Arnau Tordera, i Andrea Motis i Joan Chamorro. 

El certamen commemorà el centenari del naixement de Montserrat Abelló i Manuel de Pedrolo amb els espectacles Contra el caire del temps. Homenatge a Montserrat Abelló, que precisament donarà el tret de sortida a l'esdeveniment, i Univers poètic. També està previst homenatjar Ricard Creus, Jordi Pàmias, Marius Sampere, el poeta mallorquí Josep Maria Llompart i Maria-Mercè Marçal.

Una altra de les convocatòries destacades será la Nit de poesia, que se celebrarà el 18 d'octubre i estarà dirigida pel poeta Josep Pedrals amb l'espectacle El llenguatge és una música universal.

En total hi ha programades una quarantena d'activitats entre la trentena d'espais del municipi, amb recitals, tallers, exposicions, diàlegs i presentacions de llibres, entre altres iniciatives. Tot i així, el gruix d'actes estarà concentrat entre el 14 i el 21 d'octubre.