Cristina Garcia Kirichenko i Miguel Durán, nous fitxages del CN Terrassa

Ambdós són grans reforços per les seccions de natació del club egarenc

Cristina Garcia Kirichenko fitxa pel CN Terrassa
Cristina Garcia Kirichenko fitxa pel CN Terrassa | CN Terrassa
Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:21h
La secció de natació del Club Natació Terrassa presentarà una segona cara nova per a la temporada 2018-2019 després de la incorporació de Miguel Durán anunciada divendres passat. Es tracta de la lleidatana Cristina Garcia Kirichenko, de 17 anys, que ha signat un contracte de dues temporades amb l’entitat.

Garcia, especialista en esquena, és una ferma promesa de la natació estatal. L’estiu passat va competir en el Campionat d’Europa Absolut de Glasgow i, hores d’ara, es troba a Buenos Aires (Argentina) per disputar els Jocs Olímpics de la Joventut. L’any passat, la lleidatana va estar present en tres competicions internacionals. Va afrontar el Campionat del Món Júnior d’Indianapolis (Estats Units), on va classificar-se desena en 200 m esquena i novena amb el relleu estatal de 4x100m estils, i el Campionat d’Europa Júnior de Netanya (Israel), cita en què va ser setena en 200 m esquena. Garcia Kirichenko va pujar al podi a l’Energy Standard Cup que va tenir lloc a Lignano Sabbiadoro (Itàlia). Va obtenir el bronze en 200 m esquena.

L'olímpic Miguel Durán

El club també ha incorporat el nedador internacional Miguel Durán, olímpic a Rio 2016 i actual plusmarquista estatal de 400 m lliures, que s’ha compromès amb l’entitat per dues temporades. L’extremeny és un habitual de la selecció espanyola. De fet, hores d’ara, es troba disputant una prova de la Copa del Món FINA a Budapest.
 

Miguel Durán fitxa pel CN Terrassa Foto: CN Terrassa



A nivell col·lectiu, Durán considera que pot aportar al grup “ganes d’entrenar i motivació”. “Espero poder servir d’exemple i contagiar l’equip”. L’extremeny, a més, serà una peça vital en els relleus i en competicions per equips com ara la Copa d’Espanya de Clubs, “en la qual espero acumular molts punts”.

La temporada 2012-2013, en el darrer any com a júnior, va penjar-se la medalla de plata en 4x200 m lliures en el Campionat d’Europa Júnior de Poznan (Polònia), cursa en què va batre la millor marca estatal de 18 anys en la primera posta, i va ser sisè en 200 m lliures. L’any 2015, Durán va disputar el seu primer Campionat del Món, a Kazan (Rússia). Juntament amb Marc Sánchez, Albert Puig i Víctor Manuel Martín, va assolir la classificació olímpica del 4x200 m lliures en obtenir el novè lloc. A nivell individual, va nedar els 200 i 400 m lliures. Quatre mesos abans, en el Campionat d’Espanya Open de Màlaga, havia batut el rècord d’Espanya de 200 m lliures.