Avís per pluja intensa a Terrassa

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de les precipitacions

Un noi sota la pluja a Sabadell
Un noi sota la pluja a Sabadell | Albert Segura
Redacció
09 d'octubre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts i fins a migdia el cel estarà molt ennuvolat en general, amb el creixement d'algunes nuvolades. A partir de llavors la nuvolositat tendirà a minvar de sud a nord i el cel quedarà entre poc i mig ennuvolat, amb núvols més abundants al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu. A banda, al final del dia la nuvolositat augmentarà al litoral, prelitoral i a la resta del quadrant nord-est.

Fins a primera hora de la tarda s'esperen ruixats de distribució irregular que podran afectar a qualsevol punt, essent més probables a la meitat est. A partir de llavors, la precipitació minvarà de sud a nord i es restringirà al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu, si bé al final del dia arribaran xàfecs a punts del litoral, prelitoral i de la resta del quadrant nord-est. En general, seran d'intensitat entre feble i moderada, tot i que seran localment fortes de matinada i al final del dia. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, si bé al litoral localment podran ser abundants. La cota de neu pujarà dels 2100 metres als 2300 metres al matí i arribarà fins als 2600 metres al final del dia.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta, mentre que la màxima pujarà lleugerament, o localment moderadament. La temperatura mínima oscil·larà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, 7 i 12 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 9 i 14 ºC al prelitoral i entre 12 i 17 ºC a la resta del país. La temperatura màxima es mourà entre 16 i 21 ºC al Pirineu i Prepirineu i entre 19 i 24 ºC a la resta.