​Comencen les obres de construcció del nou skatepark a Can Jofresa

Redacció
09 d'octubre del 2018
Des d'aquest dilluns estan en marxa les obres del nou skatepark al barri de Can Jofresa de Terrassa. Se situarà al passeig central de l’avinguda de Can Jofresa, a l’espai limitat entre els carrers d’Albert Einstein i de Badalona, amb l'avinguda del Tèxtil. Segons l'Ajuntament, l’elecció d’aquesta zona del Districte 3 respon a les seves dimensions, a la fàcil adaptació topogràfica que requereix les exigències de la pista, a la proximitat amb la zona esportiva de Can Jofresa, així com també a la facilitat d’accessos i d’ocupació de l’espai públic en cas de celebració d’un campionat. La superfície total construïda serà de 1.434 m2.

La proposta de construir un skatepark va sorgir inicialment de la consulta ciutadana realitzada pels pressupostos participatius del 2010, on aquest projecte va resultar guanyador. Es va enllestir l’any 2012 però no es va arribar a executar a causa de la crisi econòmica. L’any 2017 va ser actualitzat i el projecte es va incloure dins les inversions previstes del programa Terrassa Barris en Marxa.

Un dels objectius del projecte ha estat respectar la vegetació existent i integrar la pista d’skate en la mitgera sense alterar en excés la continuïtat de la línia enjardinada de l’avinguda de Can Jofresa.

Com serà l'skatepark?

El nou circuit d’skate s’ha dissenyat en base a la construcció de mòduls de formigó i a tres plataformes, que s’adaptaran al pendent transversal que hi ha a la mitgera. El projecte respon a la concepció d’un disseny on les plataformes 1 (més dura) i 2 (més suau) se situïn a la part oest, per tal que sigui la zona més urbana, mentre que la plataforma 3 estarà a la part est, destinada a la gent que practiqui més en el bowl.

La plataforma 1 tindrà una amplada de 10,5 m per una longitud de 58 m. Es construirà a la part oest, a la banda de la pista d’atletisme, i estarà situada aproximadament a un metre respecte el nivell del carrer. S’ha pensat com un circuit amb diferents nivells de dificultat, gràcies als elements d’skate que s’hi col·locaran.

Es podrà accedir des de la nova rampa, que estarà situada a l’extrem nord-oest, o des de les escales que estaran ubicades a la zona sud-est. Des d’aquesta plataforma, es podrà accedir a la plataforma 2, que estarà situada a uns 60 cm per sobre de la 1. Es comunicarà amb la plataforma 3 per unes escales i, amb la 1, per rampes i escales patinables.

Finalment, a la plataforma 3 se situarà el bowl o pool, que és un dels elements més singulars de les pistes d’skate, ja que té forma de fondària de piscina. La plataforma 3 estarà situada al mateix nivell i pendent del carrer en la part est. 

Inicialment es preveu que, a l’hivern, funcioni de 9 h a 23 h i, a l’estiu, de 8 h a 0 h. Fora d’aquest horari, es reduirà l’enllumenat del circuit.


Afectacions al trànsit durant les obres 

L'execució dels treballs comportarà l’anul·lació de l’aparcament de la banda oest de la mitgera, reservat per material d’obra, i també la realització de talls puntuals de circulació en un dels dos carrils de trànsit de l’avinguda de Can Jofresa per fer les connexions dels serveis.

Les obres van a càrrec de l’empresa HPSA, Construcción y servicios medioambientales S.A. i tenen un termini d’execució de quatre mesos. El pressupost d’adjudicació és de 271.690,74 euros (IVA inclós).

Aquest serà el segon skatepark de Terrassa, ja que el primer, construït el 1995 (i remodelat els anys 2013 i 2016), està situat al barri de Sant Llorenç. El projecte s’emmarca dins el programa d’actuacions Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic.