Diputació i Generalitat tornen a posar en servei línies de bus per anar a Sant Llorenç i al Montseny

Després de la prova pilot de l'any passat enguany s'afegeix el servei al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat. Isidre Gavín, i el diputat adjunt d'espai Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat. Isidre Gavín, i el diputat adjunt d'espai Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer | Diputació Barcelona
Redacció
12 d'octubre del 2018
Després de l'experiència positiva de l'any passat, a partir del 12 d'octubre es posen en servei noves línies d'autobús que permetran millorar l'accés amb transport públic sostenible als Parcs Naturals del Montseny i de Sant Llorenç de Munt i l'Obac els caps de setmana i festius. Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que es van presentar ahir Jesús Calderer, diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i Isidre Gavín, secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat. El principal objectiu és reduir l'afluència de vehicles privats.

A diferència de l'any passat, enguany entraran en servei tres línies, dues de les quals sortiran de l'estació de Renfe de Sant Celoni. Una enllaçarà amb Mosqueroles i Fontmartina, mentre que l'altra ho farà amb Campins i Santa Fe del Montseny. La tercera línia, segons que va informar Jesús Calderer, sortirà de l'estació de bus de Terrassa i enllaçarà amb Matadepera i el Coll d'Estenalles i alguns serveis també arribaran fins Mura i Talamanca, al Parc Natural de Munt i l'Obac.

Els usuaris del servei tindran l'oportunitat d'utilitzar bitllets de transport integrats o adquirir un bitllet senzill a 2,20 euros que serà vàlid per tot el dia. L'acord també preveu poder comprar bitllets combinats amb Renfe.

El finançament del servei durant el 2018 el farà la Diputació de Barcelona amb la previsió que a partir del 2019 el Departament de Territori i Sostenibilitat s'hi pugui incorporar aportant la meitat del cost. El Departament i la Diputació faran un seguiment de l'oferta de serveis per valorar la seva acceptació i ajustar-la a les necessitats, si cal.