Canvi de temps brusc en les properes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de pluja i vent

Arriba el fred.
Arriba el fred. | Pexels
Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:49h
Arriba la tardor. Canvi de temps sobtat arreu del territori en les properes hores en què el fred i les precipitacions agafaran força protagonisme. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge la meitat est i al Pirineu s'esperen xàfecs dispersos, menys probables entre mig matí i migdia. Al llarg de la tarda i vespre també afectaran la resta de la meitat nord i en altres punts del litoral i prelitoral central. Seran d'intensitat entre feble i moderada, tot i que localment seran forts a la meitat est i al vespre a punts del litoral i prelitoral central. A més, podran anar acompanyats de tempesta.

S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, tot i que a punts de la meitat est i de l'extrem nord del Pirineu podran ser abundants (més de 20 mm en 24 hores). La cota de neu baixarà i s'acabarà situant al voltant dels 1900 metres. Malgrat tot, al final de la matinada baixarà transitòriament fins als 1700 metres a la Vall d'Aran.

Tempestes i baixada de les temperatures

La inestabilitat serà la tònica dominant dels propers dies amb ruixats que podran afectar a qualsevol indret del país. La temperatura començarà a baixar notablement amb el pas de les hores, tant per la nit com durant el dia. Les màximes seran fins a 10 graus més baixes que en els darrers dies i l'ambient, per tant, serà de plena tardor. En molts punts del territori, no se superaran els 20 graus en cap moment del dia.