L'Ajuntament argumenta que la millor opció per fer les obres a la rambla era de nit

A partir d'ara el Consistori es compromet a informar els veïns en casos com el de la nit passada

Els operaris trepant la calçada de la rambla a mitjanit.
Els operaris trepant la calçada de la rambla a mitjanit. | Cedida
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:12h
La passada nit diversos veïns de la rambla d'Ègara de Terrassa es van queixar perquè s'estaven fent unes obres a la calçada amb un fort soroll de trepants. Davant les queixes, fonts de l'Ajuntament han confirmat a LaTorre que es va valorar l'obra i es va considerar que el millor moment per fer-ho era a partir de les 23.30h perquè el trànsit d'autobusos de la rambla es veiés afectat. 

Des de l'Ajuntament argumenten que ha estat un fet excepcional i com que la durada dels treballs de reparació de la tapa de clavegueram eren breus (1.30h) el menys perjudicial per la majoria de ciutadans era fer-ho en aquesta franja horària.  

 

Segons el Consistori municipal aquestes obres estaven previstes pels mesos d'estiu i el fet que les tapes del clavegueram de la rambla d'Ègara a l'altura del carrer de Goleta, eren un perill per les motocicletes. No obstant això, davant les queixes, la confusió dels veïns i la falta d'informació de la durada dels treballs, l'Ajuntament s'ha compromès a informar els veïns en casos com el de la nit passada.

Segons l'ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions 2018, en el seu article 26 dedicat als treballs de la construcció, apunta que "’Lhorari de funcionament de la maquinària és entre les 8 i les 20 hores els dies laborables, de dilluns a divendres, i entre les 9 i les 20 h els dissabtes i festius". 

L'article també regula que s'exceptua el compliment de les franges horàries anteriors quane les "obres que s’hagin d’executar, amb caràcter d’urgència, per al restabliment de serveis essencials, com ara el subministrament d’electricitat, aigua, gas o telèfon, i els serveis relacionats amb les noves tecnologies de la informació, així com les obres destinades a evitar una situació de risc o perill imminent per a les persones o els béns, i les que, per les característiques que els són pròpies, no poden executar-se durant el dia".