CCOO denuncia la situació insostenible del servei d’urgències a la Mútua de Terrassa

L'Hospital admet la situació

Redacció
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:25h

El sindicat CC.OO. ha avisat aquest dijous del col·lapse que ve sofrint, des de fa molt temps, el servei d'urgències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i que repercuteix tant en els pacients com en els professionals.

En un comunicat, ha remarcat que es tracta d'una situació de "col·lapse crònic" i que les mesures dutes a terme han estat insuficients, per aquesta raó, els treballadors ser van reunir en assemblea aquest dimecres per la situació que viuen al centre sanitari.

Van elaborar una llista de deficiències com a falta de recursos humans, de material i d'espai físic, que ha deixat "la imatge permanent" de pacients en els passadissos, així com els de la UCI que es mantenen en urgències per falta de lloc.

Així mateix ha precisat que la situació es "agreuja" a les 21.30 hores, quan es produeix el canvi de torn, encara que ha assegurat que hi ha treballadors que superen el seu límit horari per poder donar cobertura a la demanda.

El sindicat ha apuntat com a responsables a l'adreça mèdica, a la d'infermeria, a l'administrativa i gerència, subratllant que la situació afecta "a la qualitat assistencial" i ha recordat el deute que arrossega amb la plantilla des del passat 2015.

L'hospital admet la situació

L'Hospital ha admès en un comunicat que la situació és real i ha reconegut l'esforç dels professionals, però ha determinat que no és diferent de la qual viuen la resta d'hospitals de Catalunya i que es tracta d'un "problema estructural molt complex" que viu el sistema sanitari, malgrat la bona predisposició per encarar-ho de les administracions.

Ha enumerat una sèrie de factors que han propiciat aquesta conjuntura com l'envelliment de la població de referència, que al seu torn suposa la cronificació de les patologies; el fet que sigui un centre que es trobi en un centre urbà provoca més assistència encara que no sigui el de referència, i els recursos planificats pel sistema no són suficients.

Més llits i més espai

Ha reclamat que la implantació del Pla Integral d'Urgències de Catalunya (PIUC) s'estengui als 12 mesos de l'any i no es limiti als mesos hivern, d'aquesta manera, podrien accedir a més llits i personal per atendre la demanda.

Així mateix ha assenyalat que des del principi d'any hi ha iniciades unes obres a urgències, previstes que estiguin acabades el primer trimestre del 2019, que suposaran un increment del 30% de l'espai assistencial, i que mentre durin els treballs no afecten al servei, no obstant això han admès que sí condicionen alguns espais assistencials.