VÍDEO Veïns de la rambla d'Ègara s'indignen pel fort soroll d'unes obres a mitjanit

L'Ajuntament ha donat el permís per poder trepar a l'altura del carrer de Goleta

Els operaris trepant la calçada de la rambla a mitjanit.
Els operaris trepant la calçada de la rambla a mitjanit. | Cedida
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 1:44h
Diversos veïns de la rambla d'Ègara de Terrassa s'han queixat, aquesta mitja nit, de forts sorolls per unes obres a la calçada. Des de quarts de dotze de la nit, uns operaris han començat a trepar dues plaques de clavegueram que s'havien enfonsat pel pes dels autobusos.
 
El fort soroll ha fet que alguns veïns hagin trucat a la Policia Municipal, qui s'ha dirigit al lloc per demanar el permís d'obres corresponent. Segons ha pogut saber LaTorre, l'Ajuntament ha donat el permís per fer aquestes obres a partir de les 23.30h. Els treballs haurien acabat a les 01h. No obstant això, segons l'ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions 2018, en el seu article 26 dedicat als treballs de la construcció, apunta que "’Lhorari de funcionament de la maquinària és entre les 8 i les 20 hores els dies laborables, de dilluns a divendres, i entre les 9 i les 20 h els dissabtes i festius". 

L'article també regula que s'exceptua el compliment de les franges horàries anteriors quane les "obres que s’hagin d’executar, amb caràcter d’urgència, per al restabliment de serveis essencials, com ara el subministrament d’electricitat, aigua, gas o telèfon, i els serveis relacionats amb les noves tecnologies de la informació, així com les obres destinades a evitar una situació de risc o perill imminent per a les persones o els béns, i les que, per les característiques que els són pròpies, no poden executar-se durant el dia".