Ajuntament i Mina acorden el traspàs de la gestió de l'aigua

L’acord facilita la continuïtat del servei en les millors condicions i permet mantenir les oficines d’atenció a l’usuari al local del carrer Societat

Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:28h
L’Ajuntament i Mina, Aigües de Terrassa han arribat a un acord de col·laboració per tal d’assegurar la continuïtat del servei i garantir la qualitat en la seva prestació amb el nou model de gestió, a partir del proper 10 de desembre, dia en què la pròrroga forçosa de la
concessió del servei a Mina haurà arribat al seu termini i a partir del qual el servei es
gestionarà mitjançant l’Entitat pública Terrassa Cicle de l’Aigua EPEL.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament i Mina han acordat una fórmula de col·laboració publico-privada que estableix aspectes importants com ara que Mina posarà a disposició de l’EPEL les aplicacions informàtiques necessàries per a una òptima gestió del servei, els seus cabals d’aigua, les oficines d’atenció a l’usuari, magatzems, instal·lacions, així com altres dependències, aspectes imprescindibles per facilitar aquesta correcta i immediata continuïtat del servei.

Alhora, Mina es compromet a rebaixar el nivell de judicialització de l’expedient d’aprovació del nou model de gestió pública, que ha estat recorregut per la via contenciosa-administrativa per part de Mina, i a col·laborar lleialment en el traspàs del servei.

Així també es garanteixen els llocs de treball i les condicions laborals de tot el personal de Mina. Aquests aspectes i altres, que s’aniran concretant amb més detall en les properes setmanes, hauran de garantir la prestació del servei sense incidències i amb els màxims nivells de qualitat, eficiència, eficàcia i sostenibilitat social, mediambiental i econòmica.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, valora molt positivament que "s’hagi pogut establir un diàleg amb Mina per acordar el traspàs del servei a l’Entitat pública", i confia "que aquest acord obri una nova etapa de relacions que permeti rebaixar el nivell de judicialització del nou model de gestió pública".

Per la seva banda, el president de Mina, Marià Galí, s’ha mostrat “satisfet per l’acord i agraeix a l’Ajuntament els esforços realitzats per assolir aquesta entesa que garanteix la continuïtat del servei tot respectant els acords municipals i que permet continuar comptant amb el coneixement i experiència de més de 175 anys de Mina al servei de la gestió de l’aigua a Terrassa”.

Mina considera que aquesta col·laboració revertirà en benefici del servei i de la ciutadania, que ha expressat en diverses ocasions la seva opinió al respecte i s’ha mostrat satisfeta amb l’actual gestió del servei que s’ha portat a terme fins a dia d’avui, alhora que permetrà buscar les millors solucions per a altres qüestions jurídiques pendents de resoldre.

Mina, Aigües de Terrassa continuarà prestant servei a la resta de municipis on ho feia fins ara: Viladecavalls, Ullastrell, Rellinars i Vacarisses.