Terrassa celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb diferents activitats gratuïtes

Es podran visitar la Seu d’Ègara, la Casa Alegre de Sagrera o el Castell Cartoixa de Vallparadís.

Redacció
02 d'octubre del 2018
Terrassa se suma, un any mes, a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya amb l’organització de diverses activitats. Enguany, les Jornades tindran lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre i coincidiran amb la commemoració, aquest 2018, de l’Any europeu del Patrimoni Cultural.

Una celebració amb la que es vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat, la promoció de
la diversitat cultural, el diàleg intercultural o la cohesió social.

Durant la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, municipis d’arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni a través d’activitats gratuïtes com jornades de portes obertes, visites guiades, exposicions o conferències entre d’altres. La intenció es apropar i aprendre a salvaguardar la riquesa patrimonial del país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus.

lE Museu de Terrassa ha programat diferents portes obertes:

Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere
Divendres 12 d’octubre d’11 a 14 h.
Dissabte 13 d’octubre de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
Diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h.

Casa Alegre de Sagrera
Dissabte 13 d’octubre de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.
Diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h.
Organitza: Museu de Terrassa.

Castell Cartoixa de Vallparadís
Dissabte 13 d’octubre de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h .
Diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h.

Al marge de les jornades de portes obertes, la Seu d’Ègara també acollirà l’activitat “Fem un conte! El llibre gegant de la Seu d’Ègara” on els infants podran escriure històries relacionades amb el conjunt monumental amb el suport de personal educatiu i un grup de professionals de la il·lustració s’encarregarà de dibuixar-les.

Un cop finalitzat aquest procés, els treballs resultants s’exposaran al voltant de les esglésies, com si d’una mostra d’art es tractés. A més, tot aquest material es recollirà i servirà per elaborar un llibre gegant que es podrà consultar a la Biblioteca Central de Terrassa. L’activitat “Fem un conte! El llibre gegant de la Seu d’Ègara” se celebrarà dissabte 13 d'octubre, de 10 a 13 h.

D’altra banda a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís es podrà visitar l’exposició “Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf” el dissabte 13 d’octubre de de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i el diumenge 14 d’octubre d’11 a 14 h

Les Jornades Europees del Patrimoni són la manifestació cultural participativa més
important d'Europa en relació al patrimoni. El Consell d'Europa va crear aquestes Jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats relacionades amb aquestes jornades.