MAPA Consulta aquí totes les activitats previstes per a l'1-O al teu municipi

Actes en col·legis, concentracions, marxes, arribades d'urnes... L'independentisme celebra un any del referèndum amb actes descentralitzats arreu del territori

Una urna a la manifestació pel primer aniversari del 20-S
Una urna a la manifestació pel primer aniversari del 20-S | CDR
Redacció
28 de setembre del 2018
Tot just fa un any d'una jornada històrica: el referèndum del Primer d'Octubre. Per commemorar el primer aniversari, entitats sobiranistes i societat civil ha organitzat actes arreu del territori que començaran aquest cap de setmana i s'allargaran fins dilluns. L'acte central està previst per l'1 d'octubre a les 18.30h, amb una gran manifestació a Barcelona, que anirà des de la plaça de Catalunya fins al Parlament i reivindicarà que es faci efectiu el mandat sorgit del referèndum. 

Aquesta gran manifestació l'ha convocada el sobiranisme civil a través de la Plataforma 1 d'octubre, i ha rebut el suport de les principals entitats sobiranistes -l'ANC i Òmnium- i els CDR. Abans de la marxa hi ha prevista una altra acció: una aturada a les 12 del migdia davant dels llocs de treball per denunciar la repressió de l'Estat i exigir la llibertat dels presos polítics. A la nit, s'ha convocat també una cassolada a tots els pobles i ciutats del país.

Actes de Terrassa 

L'Assemblea Nacional Catalana de Terrassa (ANC Terrassa per la Independència) ha organitzat diversos actes pel pròxim diumenge 30 de setembre.  A partir de les 17 h es faran diverses concentracions a tots els col·legis electorals de l'1-O per recordar el dia que milers de terrassencs van passar la nit als col·legis per evitar que la policia els precintés. Més tard, a les 18 h es farà una marxa conjunta cap a la plaça Nova on es farà la lectura del manifest seguida de concerts i actuacions. Està previst que a les 21 h es faci un sopar popular de taifa, on tothom porti el seu sopar. 

A banda, la Plataforma 1 d'octubre té per objectiu aglutinar tots els actes previstos arreu del territori per commemorar el referèndum. Els podeu consultar tots, i afegir-ne de nous si no hi són, en el mapa interactiu que podreu trobar a sota  i al web 1octubre2018.cat. 

Per trobar els actes del teu territori, introdueix el nom d'una localitat al quadre i automàticament els actes sortiran a sota del mapa. Per visualitzar-los correctament, llisqueu l'scroll de la dreta cap a baix.