Un any després de l'1-O: Terrassa reivindica el referèndum

Es faran diversos actes també a Matadepera, Vacarisses o Viladecavalls

Votants de l'1-O al Pavelló Municipal de Matadepera.
Votants de l'1-O al Pavelló Municipal de Matadepera. | Ajuntament de Matadepera
29 de setembre del 2018
S'acosta la primera efemèride del referèndum celebrat el passat 1 d'octubre i Terrassa, igual que moltes altres ciutats i pobles, es prepara per reivindicar aquella jornada. Concretament a Terrassa van votar 60.294 persones i eL'Assemblea Nacional Catalana de Terrassa (ANC Terrassa per la Independència) ha organitzat diversos actes pel pròxim diumenge 30 de setembre. 

A partir de les 17 h es faran diverses concentracions a tots els col·legis electorals de l'1-O per recordar el dia que milers de terrassencs van passar la nit als col·legis per evitar que la policia els precintés. Més tard, a les 18 h es farà una marxa conjunta cap a la plaça Nova on es farà la lectura del manifest seguida de concerts i actuacions. Està previst que a les 21 h es faci un sopar popular de taifa, on tothom porti el seu sopar. 

A Viladecavalls el dissabte 29 de setembre a la tarda es farà un acte a la sala polivalent de la biblioteca Pere Calders per "recordar, refermar i celebrar" el referèndum del 2017. 

A Vacarisses, igual que a Terrassa, els actes es faran el diumenge 30 de setembre. En aquest cas, la convocatòria és a les 11 h del matí al casal on es farà la projecció "El primer dia d'octubre" presentat per Bart Grugeon i Sarai Rua de La Directa. A continuació es farà una taula rodona moderada per la sociòloga Meritxell Ramírez i on hi participaran l'historiador Manel Márquez, l'advocada, Susana Vilaseca i l'activista i escriptor Rolando d'Alessandro i després es farà un vermut musical amb Cèlia Vila. 
 

Interior de l'escola Lanaspa-Giralt. Foto: Sergi Ambudio


Ja a la tarda, a partir de les 19 h a la plaça de Joan Bayà es farà la projecció d'un vídeo fet per la gent gran del poble, hi haurà música en directe, taller de llaços i botifarrada popular que clourà amb la lectura del manifest. 

A Matadepera s'ha organitzat un acte el mateix dilluns 1 d'octubre, a les 17 h de la tarda al pavelló. Primer hi haurà tallers infantils i a partir de les 19 h es farà un col·loqui amb testimonis de l’1-O que anirà acompanyat de projeccions audiovisuals; un sopar de germanor i a les 21h l’actuació musical “The Sappy’s” a les 11, i Vivac amb projecció de pel·lícules a partir de la mitjanit.