La rambla de Francesc Macià de Terrassa tindrà 65 arbres més

Avui han començat unes obres per millorar el passeig central

Rambla de Francesc Macià, a Terrassa.
Rambla de Francesc Macià, a Terrassa. | GSV
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:44h
L’Ajuntament de Terrassa ha començat avui els treballs per condicionar el passeig central de la rambla de Francesc Macià amb la plantació de 65 arbres, l’ampliació de 120 escocells pel nou arbrat, la instal·lació d’un sistema de reg automatitzat i l’eliminació de tres arbres secs.

Les obres afectaran tota la rambla, des de la plaça de l’Aigua fins a l’avinguda del Vallès. L’execució del projecte té un pressupost de 111.446,49 euros i les obres duraran un mes.

El projecte, que forma part del programa d’actuacions Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic, inclou la reposició d’arbres que s’han fet malbé per plantar 65 unitats de dues varietats: 37 castanyers d’India i 28 de liquiàmbars.

Abans, però, es farà la instal·lació del sistema de reg per degoteig que, donada la longitud de la rambla de Francesc Macià, es realitzarà a partir de tres comptadors, dos d’existents pel reg d’altres zones verdes i un de nou, que s’instal·larà a l’inici de la rambla.

Les obres comportaran l’obertura d’una rasa pel centre de la rambla i també a cinc dels
encreuaments dels carrers, tot i que no comportaran una afectació important pel veïnat.

Pel que fa als escocells, es durà a terme l’ampliació de 120, del total de 250 que hi ha actualment, per tal de donar més espai als nous arbres i aconseguir que tots els que hi ha a la rambla de Francesc Macià tinguin la mateixa dimensió. A més, també es col·locarà una barrera antiarrels per evitar que aquestes creixin cap a la superfície i causin problemes en els paviments i altres estructures.