El pavelló de Matadepera es dirà «Pavelló Primer d'Octubre»

El ple ha aprovat la proposta amb la negativa del Partit Popular

Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:54h
Matadepera se suma a altres localitats i ja té lloc i nom dedicat al referèndum de l'1 d'octubre de l'any passat. L'equipament esportiu del Pavelló passarà a anomenar-se “Pavelló Primer d’Octubre”, en record de la jornada que va tenir lloc el pròxim dilluns farà un any en aquest mateix espai.

Ho ha aprovat el ple ordinari d'aquest dilluns amb l'aprovació del govern (CiU) i els grups a l'oposició (ERC i CUP) i el vot en contra del PP. La iniciativa va sorgir de la Comissió del Primer d’Octubre, formada per representants de partits polítics, entitats i particulars, que el passat 29 de juny van presentar la sol·licitud a la Comissió del Nomenclàtor, l’òrgan consultiu de participació ciutadana, sense personalitat jurídica ni caràcter resolutiu, que té per objecte proposar la denominació de carrers, places, parcs, jardins, edificis, equipaments i altres espais d’ús públic.

La regidora de cultura i promoció econòmica Núria Garcia va defensar la nova denominació “a partir del moment en què s’ha volgut donar resposta a les peticions de col·lectius i particulars. I pel que fa al nom, "primer d'octubre" (i no "u d'octubre") no deixa de ser la forma més genuïna i correcte d'anomenar-lo".

Santi Pavon per part d’ERC va argumentar la idea que “el primer d’octubre es va fer amb la complicitat de molta ciutadania del país”, i Joan Pizà de la CUP va destacar el fet que “poques demostracions populars hi ha hagut tan potents com les que van passar l’u d’octubre”. Maria Rosa Boix del Partit Popular, en canvi, va apuntar que “no tothom comparteix les idees que es desprenen d’aquesta denominació amb un clar component polític”.