L'Ajuntament es posa les piles per regular l'ús del patinet a la ciutat

La Síndica de Greuges ha actuat d'ofici per regular el buit legal existent

Patinets elèctrics al centre de Barcelona.
Patinets elèctrics al centre de Barcelona. | Mariona Batllés
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:16h
L'augment de tot tipus de vehicles de l'estil dels patinets, patins o seways entre d'altres ha generat la necessitat de crear una regulació per evitar accidents i ordenar la mobilitat a la ciutat. Fa uns dies que la Síndica de Terrassa, Isabel Marquès, va actuar d'ofici alertant a l'Ajuntament de la necessitat imminent de regular el buit legal que existeix en relació a aquest tipus de vehicles, cada vegada més utilitzats a la ciutat. 
 
Aprofitant l'avinentesa, el Partit Popular ha presentat una proposta de resolució al ple d'aquest dijous on precisament demana que l'Ajuntament reguli aquests vehicles. Una proposta que el portaveu del govern, Amadeu Aguado, ha assegurat que "està en la línia de les ordenances amb les quals ja estan treballant". Aguado ha afegit que d'acord amb les recomanacions que ha fet la Síndica, els equips tècnics ja hi treballen" i considera que la proposta tirarà endavant. 

Segons el portaveu socialista, igual com passa amb les bicicletes, l'ordenança preveu regular l'ús dels patins i també posar en marxa sancions a les persones que no compleixin amb la normativa. "Hem de fer un bon us en base a la convivència de tots", ha assegurat Aguado qui també ha manifestat que aquests vehicles "són un bon sistema de mobilitat des del punt de vista sostenible".