La malaltia del Fetge Gras centrarà la pròxima conferència de «Dijous de Mútua»

Ha esdevingut la causa més freqüent d’hepatopatia crònica i es preveu que augmenti degut a l’increment de l’obesitat i el síndrome metabòlic

Redacciót
25 de setembre del 2018
Després que el passat mes de maig s’inaugurés la dissetena edició del cicle de conferències "Dijous de Mútua", el proper dijous, 27 de setembre a les 18h, se celebrarà la quarta conferència d’enguany, dedicada en aquesta ocasió a conèixer que significa un diagnòstic de fetge gras. Anirà a càrrec de la Dra. Diana Horta, metgessa adjunta del servei de l’Aparell Digestiu de l’HUMT.

En el transcurs de la conferència la Dra. Horta parlarà sobre el diagnòstic, maneig, seguiment i tractament de la malaltia del fetge gras no alcohòlic (FGNA), la qual ha esdevingut la causa més freqüent d’hepatopatia crònica al nostre medi i és previst que la seva incidència augmenti en els propers anys degut a l’increment de l’obesitat i el síndrome metabòlic.

La Dra. Horta també explicarà amb detall el pilar del tractament del FGNA, tot referint-se al canvi de l’estil de vida i a la dieta mediterrània.

La resta de temàtiques que contempla el programa d'enguany són la necessitat d'una ràpida actuació davant d'un ICTUS -prevista el proper 25 d’octubre- i l'Hospital d'Atenció Domiciliària (HAD), programada com a cloenda del cicle el proper 29 de novembre. El cicle "Dijous de Mútua" s'ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics d'actualitat i d'informar d'una manera entenedora sobre tot allò que preocupa a la societat.