La nuvolositat i el sol s'alternaran al llarg del dia

No es descarta alguna gotellada, però de matinada

Redacció
25 de setembre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts a la meitat sud es mantindrà entre mig i molt ennuvolat al llarg del dia, sobretot al terç sud, tot i que a partir del vespre la nuvolositat tendirà a minvar i a quedar restringida al terç sud. A la meitat nord, de matinada minvarà la nuvolositat i quedarà serè o poc ennuvolat en general, tot i que a partir del matí tornaran a circular intervals de núvols d'est a oest.

De matinada s'espera algun ruixat local a punts del litoral i prelitoral central i sud, així com a punts de l'interior del quadrant nord-est. A banda, a partir del matí també se n'esperen a punts del quadrant nord-est i a partir del vespre a l'extrem sud. Seran febles o localment moderats i acumularan quantitats minses o localment poc abundants.

La temperatura mínima serà entre moderadament i acusadament més baixa. Es mourà entre els 4 i 9 ºC al Pirineu, entre els 8 i 13 ºC al Prepirineu, la depressió Central i al prelitoral nord, entre els 10 i 15 ºC a la resta del prelitoral i al litoral nord, i entre els 15 i 20 ºC al litoral i a la vall de l'Ebre. La màxima baixarà entre lleugerament i moderada, si bé el descens serà acusat a punts de la meitat sud. No obstant això, al vessant nord del Pirineu pujarà lleugerament. Oscil·larà entre els 16 i 21 ºC al Pirineu, entre els 20 i 25 ºC al litoral i a la resta de la meitat sud, i entre els 18 i 23 ºC a la resta del territori.