TeC demana que Terrassa feminitzi l'activitat física

Una proposta que arriba divuit mesos després d'una altra moció que els comuns van presentar en el mateix sentit.

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:08h
Terrassa en Comú ha presentat proposta de resolució per a la feminització de l'esport o l'activitat física a Terrassa. Una proposta que arriba divuit mesos després d'una altra moció que els comuns van presentar en el mateix sentit. Ara, demanen afirmar el compromís de l'Ajuntament de Terrassa perquè la pràctica esportiva i l'activitat física siguin paritàries.

El mes de mrç del 2017 el Ple va aprovar una resolució de TeC per la promoció i visualització de l'esport femení en la que s'acordava entre altres coses, realitzar una enquesta sobre hàbits esportius de les dones de la ciutat i incorporar-ne els seus resultats als futurs plans d'equipaments esportius i a les diferents accions de promoció de l'esport de la ciutat amb especial atenció a aquelles dirigides a nenes i joves. Els comuns adverteixen que no s'ha implementat cap dels acords aprovats i demanen que en un termini màxim de 6 mesos es faci efectiva.

La proposta de TeC demana que s'elaborin informes anuals que monitorin l'evolució dels recursos destinats i dels recursos destinats així com elaborar, en un màxim de 6 mesos, un informe de necessitats amb les entitats esportives de la ciutat que ofereixen activitats més feminitzades. "És important fer un canvi en el rumb de les polítiques municipals per fer polítiques de promoció de l esport entre les dones" ha explicat Anna Rius a la roda de premsa.  

De cara a fomentar la feminització de l'activitat física el quart acord demana iniciar un programa d'activitat física en dones amb la participació del Servei de Salut i comunitat i el Servei d'esports. També demanen estudiar la possibilitat de realitzar sessions cardiovasculars (ioga, zumba, pilates, marxa nòrdica, etc) gratuïtes o de baix cost en els parcs i/o en les instal·lacions esportives públiques de la ciutat.