L'última setmana de setembre comença amb plugims

La temperatura màxima baixarà, però seguirà l'ambient calorós

S'esperen alguns xàfecs
S'esperen alguns xàfecs | Juanma Peláez
Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:15h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns, última setmana de setembre, hi haurà intervals de núvols baixos al llarg del dia a punts del sector central del litoral i prelitoral i resta de l'interior del quadrant nord-est. A la resta estarà serè o poc ennuvolat, per bé que fins a primera hora del matí també n'hi haurà a punts del prelitoral sud.

A partir del final del matí creixeran nuvolades a punts de muntanya del terç nord, a la resta de la meitat est i al sector central del litoral i del prelitoral. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà entre molt ennuvolat i cobert al llarg de tota la jornada, amb nuvolositat més trencada al centre del dia.

S'esperen xàfecs a partir de mig matí a punts del sector central del litoral i prelitoral, així com altres punts de l'interior de la meitat est. Seran entre febles i moderats, o localment forts, i no es descarta que vagin acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, si bé de manera local podran ser abundants. A banda, no es descarta alguna precipitació local i minsa al vessant nord del Pirineu a l'inici del dia.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa, si bé a punts del Pirineu el descens serà moderat. En alguns casos la mínima es donarà al final del dia. Es mourà entre els 5 i 10 ºC al Pirineu, entre els 8 i 13 ºC al Pirineu, entre els 15 i 20 ºC al litoral i a les Terres de l'Ebre, i entre els 11 i 16 ºC a la resta de l'interior.

Pel que fa a la màxima, s'espera una baixada lleugera o localment moderada a Ponent i el terç sud, mentre que a la resta serà moderada, o localment acusada, especialment al vessant nord del Pirineu. Oscil·larà entre els 27 i 32 ºC a Ponent i al terç sud, entre els 21 i 26 ºC al Pirineu, si bé al vessant nord no passaran dels 17 ºC, i entre els 23 i 28 ºC a la resta.