El sobiranisme civil convoca una marxa a Barcelona per reivindicar el mandat de l'1-O

L'ANC, Òmnium, els CDR i diverses entitats més impulsen la Plataforma 1 d'Octubre per aglutinar tots els actes de suport al referèndum

Manifestació de l'11 de setembre
Manifestació de l'11 de setembre | Adrià Costa
Redacció
21 de setembre del 2018
L'independentisme té una nova cita al calendari: 1 d'octubre. L'aniversari del referèndum se celebrarà amb actes descentralitzats arreu del territori i, també, amb una gran marxa a Barcleona a les 18.30h de la tarda. Així ho ha anunciat la Plataforma 1 d'Octubre, impulsada per entitats sobiranistes com l'ANC, Òmnium i els CDR, en un comunicat aquest migdia.
 
La Plataforma 1 d'octubre neix per tal d'aglutinar i coordinar tots els actes unitaris del Primer d'Octubre. Així mateix, fa una "crida a la societat a reclamar-ho tot, exigir-ho tot i conjurar-se per recuperar tot el que va fer possible l'1 d'octubre, i atorgar tota la legitimitat al resultat". "És d'aquesta manera que podrem trobar una solució democràtica al conflicte polític i, si la majoria del poble de Catalunya ho desitja, fer efectiva la República catalana", han dit en un comunicat. 

A banda, des d'aquest matí ja des d'aquest matí ja està operatiu el web 1octubre2018.cat que té per objectiu reunir i llistar tots els acts que s'organitzin per reivindicar l'1-O. Les accions tindran lloc de manera descentralitzada, tant la mateixa jornada del referèndum com el cap de setmana previ a la majoria de poblacions del país.