Francesc Leal: «El millor de ser voluntari és veure que ets útil per algú»

Voluntari de la Creu Roja de Terrassa

Francesc Leal dedica el seu temps al voluntariat
Francesc Leal dedica el seu temps al voluntariat | Anna Mira
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:38h
Terrassa celebra aquest dissabte 22 de setembre la primera Fira del Voluntariat on participaran 15 entitats de la ciutat per donar a conèixer la seva tasca (Fundació Catalunya La Pedrera, Creu Roja Terrassa, Voluntariat x la Llengua, Oncolliga, Fupar, ACAU -Associació Coordinadora d'Ajuda Unida, Prodis, La Llar Fundació, Càritas Terrassa, AVAN - Associació Vallès Amics de la Neurologia, Gent Solidària, Fundació Maria Auxiliadora, Voluntaris Terrassa, La Víbria Intercultural i Voluntaris Forestals Terrassa). 

Es farà a la plaça Vella on, a banda de carpes informatives, es farà una "flashmob" participativa. Entitats que desenvolupen les seves tasques gràcies als voluntaris, que de manera altruista inverteixen part del seu temps en ajudar a les persones. És el cas de Francesc Leal, projectista jubilat que des de fa un any i mig és voluntari de la Creu Roja.

- Per què vas decidir ser voluntari?

- Vaig començar-ho a ser de molt jove, quan amb disset anys em vaig fer voluntari de la unitat militar de la Creu Roja. Els voluntariats eren el cap de setmana però després del servei militar ho vaig deixar.

- Quan vas decidir tornar a ser-ho?

- Des de petit he tingut la necessitat de col·laborar i ajudar a la gent, i ara que disposo de temps, una vegada jubilat, he decidit invertir el meu temps sent voluntari. Primer vaig fer un voluntariat en una escola de Guatemala, i després ja vaig entrar a la Creu Roja. 

- Qui pot ser voluntari? 

- Tothom qui ho vulgui, el més important és tenir ganes de fer-ho. Al principi, com ens passa a molts, em vaig preguntar amb què podria ajudar jo, però de seguida em van fer veure que opcions n'hi ha moltíssimes arreu. Hi ha mil maneres d'ajudar, només cal empatia i ganes d'ajudar.

- I temps?

- El temps es treu si es vol. A vegades et trobes amb alguns voluntaris que treballen, tenen la seva família i encara treuen unes horetes a la setmana per ajudar. 

- Que significa per a tu ser voluntari?

- S'aprèn molt sent voluntari. Aprens sobretot que hi ha molta gent bona. És una experiència que t'omple el cor i et sents útil. Per mi ho és tot, ocupa molta part de la meva vida.

- Recordes algun moment especial?

Personalment em fa molt de goig veure gent jove ajudant a gent gran, per exemple, és gratificant per a tots i molt reconfortant. Però el millor de ser voluntari és veure que has estat útil per algú. 
Arxivat a