ERC guanyaria per primer cop les eleccions a Rubí, segons una enquesta

Cs podria superar el PSC, segons l'estudi encarregat pels republicans

Gràfic de l'enquesta
Gràfic de l'enquesta | Rubitv.cat
Rubén Cabús
20 de setembre del 2018
ERC podria guanyar les pròximes eleccions municipals a Rubí (el Vallès Occidental), segons es desprèn d'una enquesta realitzada per l'Institut Opinòmetre a la qual ha tingut accés en exclusiva Rubitv.cat, diari associat a NacióDigital. L'estudi dóna entre sis i set regidors a la formació liderada per Xavier Corbera, que actualment compta amb cinc edils.

Ciutadans i el PSC es disputarien la segona plaça, ja que l'enquesta dóna cinc regidors a la formació taronja i una forquilla de quatre o cinc regidors als socialistes. Per tant, Cs guanyaria un nou regidor (l'any 2015 en va aconseguir quatre) i el PSC no tornaria a aconseguir les sis cadires que té ara al ple. L'enquesta va fer-se a finals de maig per encàrrec d'ERC.

Els resultats d'aquesta enquesta dibuixen un ple sensiblement diferent del que hi ha ara. ERC seria per primera vegada la força més votada a Rubí en unes eleccions municipals i podria lluitar per l'alcaldia, Ciutadans continuaria amb el seu ascens i el PSC deixaria de ser el partit més votat a Rubí 16 anys després de la primera victòria electoral l'any 2003.

En aquesta enquesta, l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) manté els tres regidors que té ara i Rubí en Comú continuaria amb els dis regidors que té ara ICV o fins i tot en podria aconseguir un més. JxCAT repetiria els dos regidors aconseguits per CDC l'any 2015 o bé en quedaria un per sota. Finalment, el PP i Veïns per Rubí (VR) podrien desaparèixer del ple, ja que l'enquesta no els dóna representació o només preveu 1 regidor per cadascuna de les dues formacions.